asseco Aimtec murr

Novinka pro sledování stavu strojů

Oblíbená platforma řady IMx společnosti SKF byla původně určena pro sektor mořských větrných elektráren a námořních aplikací. Nyní však tento všestranný systém v podobě kompaktní 8kanálové verze nabízí dostupné sledování stavu strojů mnohem širší základně průmyslových uživatelů.

 
Osmikanálová jednotka Multilog IMx-8 představuje atraktivní řešení pro uživatele aplikací zahrnujících mechanická či hydraulická hnací ústrojí. Díky funkci Event Capture (zachycení události) bude zajímavá i pro uživatele obráběcích strojů, kteří vyžadují cenově dostupnou schopnost detekce havárií.
Na rozdíl od 16- a 32kanálových variant zabírá tato kompaktní 8kanálová jednotka IMx-8 velmi malý prostor. Je určená pro montáž na DIN kolejnice. Proto ji lze instalovat do rozvodných skříní, často přímo ke stávajícím zařízením. Díky malému rozměru ji lze použít rovněž v aplikacích s omezeným prostorem, jako jsou malé gondoly lodních šroubů nebo větrné turbíny s přímým pohonem, kde musí být přístroje často co nejblíže k monitorovanému zařízení.
Díky napájení a komunikaci přes ethernetovou síť jsou mnohem snazší instalace a pomocí konfiguračního rozhraní na bázi mobilní aplikace dokáže většina uživatelů nastavit systém bez předchozích zkušeností. Užitečnou výhodou IMx-8 pro vzdálené aplikace, kdy jsou pravidelné servisní návštěvy ne příliš časté, je výraznou výhodou vyšší vnitřní paměť jednotky (4 GB oproti 8 MB u předchozích modelů). Umožňuje to stand-alone monitorování a záznam velkého množství dat, která jsou snadno přístupná pro analýzu v případě kritické události.
„Zpětná vazba od zákazníků potvrzuje, že mnoho aplikací vyžaduje méně než 16 kanálů nabízených u našich stávajících řešení Multilog IMx. Systém IMx-8 nyní nabízí kompaktnější, univerzální prostředek na sledování rotačních strojů,“ řekl Freddy Hernandez, manažer produktové řady monitorovacích systémů SKF.
/rš/
 
Publikováno: 25. 5. 2017 | Počet zobrazení: 2000 článek mě zaujal 412
Zaujal Vás tento článek?
Ano