asseco Aimtec murr

Rok 2016 znamením růstu

Společnost SKF v České republice vydala začátkem března bilanční zprávu za uplynulý rok. Díky významným projektům se firmě dařilo, zaznamenali meziroční nárůst o více než 4 % v objemu prodejů.

 

Firmě se dařilo naplňovat strategii maximálního využití synergie mezi ložisky a ostatními produkty, růst prodeje ložisek stoupl o 2,3 %. Struktura prodejů zaznamenala posun směrem k dodávkám do prvovýroby (OEM), a to o 2 % na 56 % obratu. Největší nárůst z průmyslových segmentů zaznamenali v železničním segmentu, v oboru těžkého strojírenství a v segmentu pohonů.
Klíčovým cílem v letošním roce bude zejména nárůst obratu jak v oblasti OEM a klíčových zákazníků, tak i Aftermarketu. Důležitým parametrem pak intenzivní obchodní činnost na trhu. Významnou podporou budou také obchodně inovativní činnosti, jako např. naplnění nově definované strategie SKF v oblasti REP (Rotating Equipment Performance) nebo RfL (Rotation for Life) kontraktů. Velkým přínosem bude i prohlubování spolupráce s autorizovanou distribuční sítí.
Loňský rok byl dobrý i pro značku globálně. Čistý provozní zisk se oproti předchozímu roku zvýšil, organický obrat i prodeje mírně vzrostly, především kvůli poptávce v Asii. Firma oznámila také další strategické investice v továrnách v Německu (Schweinfurt) a v Číně (Dalian). Během posledních 18 měsíců byly oznámeny investice do výrobních závodů a distribučních center SKF na celém světě. První investicí, která má být dokončena, je nový kanál soudečkových ložisek v Gothenburgu.

Dominika Hánová

 
Publikováno: 26. 5. 2017 | Počet zobrazení: 2292 článek mě zaujal 522
Zaujal Vás tento článek?
Ano