asseco Aimtec murr

Využijte příležitosti dodávek pro CERN

Výzkumné centrum Evropské organizace pro jaderný výzkum CERN bylo založeno v roce 1954 a leží na francouzsko-švýcarské hranici západně od Ženevy. Byla zde uskutečněna řada objevů v oboru částicové fyziky, z nichž některé byly oceněny Nobelovou cenou.

 

Důležitý je také přenos výsledků výzkumu do praxe řady oborů lidské činnosti, jakými jsou například pokrokové metody léčby nádorových onemocnění, technologie chlazení v provozech se zvýšenou radiací, ochrana před zářením na palubách letadel, vývoj laserových iontových zdrojů, rozvoj a praktické využití GRID a mnoho dalších.
V současnosti je CERN vedoucí světovou laboratoří pro základní fyzikální výzkum elementárních částic a struktury hmoty. Největší urychlovač částic, tzv. Large Hadron Collider, je umístěn 100 metrů pod zemským povrchem v kruhovém tunelu o délce 27 km. Na jeho obvodu jsou vybudována výzkumná pracoviště jednotlivých experimentů.
V současnosti CERN hledá dodavatele výrobků i služeb pro budování dalších vědeckých pracovišť. Uzavření kontraktu na dodávky pro CERN znamená pro každou firmu nejen vítězství v tvrdé mezinárodní konkurenci, ale i výbornou referenci, která dosvědčí výrobu na vysoké technologické a kvalitativní úrovni. V této souvislosti lze připomenout úspěšné dodávky řady českých firem, např. zdroje nízkého napětí pro projekt ALICE od AREM PRO, turbocirkulátory z ATEKO, pixelové senzory firmy ON Semiconductor Czech Republic, vakuové systémy od VAKUUM Praha nebo dodávky stavebních prací PSJ.

Co nabízí CzechTrade v souvislosti s CERN?
Pro zlepšení toku informací mezi nákupčími CERN a firmami byl v každé členské zemi ustanoven koordinátor pro styk s průmyslem. Pro Českou republiku zveřejňuje na portálu BusinessInfo.cz a rozesílá firmám informace o vypisovaných výběrových řízeních Oldřich Veselý, pracovník agentury CzechTrade. Také poskytuje související poradenství. Prvním krokem pro potenciálního dodavatele je registrace v databázi dodavatelů CERN. Poté je nutné sledovat vypsaná výběrová řízení. Relevantní zájemci o účast v konkrétním tendru pak obdrží kompletní specifikaci a kontakt na nákupní oddělení CERN pro předání nabídky.

Kontakt pro spolupráci s CERN
Ing. Oldřich Veselý
CzechTrade, koordinátor CERN pro ČR
tel.: 224 907 595
oldrich.vesely@czechtrade.cz

Užitečné odkazy
Oficiální stránky CERN: www.cern.ch
Program „Knowledge & Technology Transfer“: http://knowledgetransfer.web.cern.ch/
Doing business with CERN: http://procurement.web.cern.ch/
Registrace do databáze dodavatelů CERN: http://procurement.web.cern.ch/register-for-our-suppliers-database
Služby CzechTrade v souvislosti s CERN: https://www.czechtrade.cz/sluzby/informacni-servis/exportni-prilezitosti/cern
Portál pro podnikání a export BusinessInfo.cz: http://www.businessinfo.cz

 
Publikováno: 31. 8. 2017 | Počet zobrazení: 1554 článek mě zaujal 359
Zaujal Vás tento článek?
Ano