asseco Aimtec murr

Inteligentní stroje pro chytré továrny

Okuma Europe představí na letošním veletrhu EMO nejnovější obráběcí řešení pro vysokou produktivitu - inteligentní stroje, řadu super multitaskingových strojů LASER EX, své nejnovější řešení Smart Factory a také nové způsoby, jak integrovat robotiku v prostředí internetu věcí.

 
Celkem se Okuma chystá na veletrhu EMO představit 16 strojů, včetně osmi evropských premiér. Mezi nimi např. nejnovější 5osé vertikální obráběcí centrum MU-S600V s unikátní produktivitou podlahového prostoru: při šířce 1400 mm zajišťuje obrobky o průměru 600 mm. Pro vysokou úroveň automatizace lze propojit několik obráběcích strojů tohoto typu, které tvoří kompaktní inteligentní výrobní linku umožňující plně automatizovaný přenos obrobku z jednoho stroje na druhý. To eliminuje prostoje mezi různými fázemi zpracování, přičemž uspořádání linky lze snadno přizpůsobit změnám objemu nebo době.
V podobě řady LASER EX budou prezentovány světově první stroje „done-on-one" svého druhu: 5osé vertikální centrum MU-6300V LASER EX umožňuje frézování, soustružení, broušení, laserové ukládání kovu (LMD) a tepelné zpracování pro široký rozsah velikostí obrobku a tvarů. Vytvrzení na stroji je rychlejší a způsobuje menší zkreslení než konvenční tepelné zpracování, což umožňuje dosáhnout výrazně vyšší přesnost a výkon. Série MULTUS, oblíbená pro svou přesnost, je již delší dobu součástí řady multitaskingových strojů Okuma. Model MULTUS U5000 určený pro náročné řezání s nízkými otáčkami vřetena dokáže zpracovat i velké části z obtížně obrobitelných materiálů jako Titanium a Inconel (včetně dokončovacího broušení). Přidáním varianty vybavené laserem posouvá Okuma víceúrovňové obrábění na novou úroveň.
Firma představí rovněž kompletní know-how v oblasti inteligentních továren. Po otevření druhé „smart start factory” ve svém japonském sídle uplatnila Okuma zkušenosti z provozu „Dream Site" v řešení Smart Factory Solutions. Aplikace řízené nejmodernějším CNC řízením s integrovaným systémem AI umožňuje úplné ovládání celého plánovacího a výrobního procesu s kratšími dodacími lhůtami, což zajišťuje větší flexibilitu i při kolísajících požadavcích. Monitoring stavu strojů Okuma umožňuje spojit nejen stroje, ale i výrobní závody na celém světě a zobrazuje jejich dostupnost. Kontroluje stav stroje, shromažďuje a zpracovává velké množství údajů, přičemž pomocí webového rozhraní lze zobrazovat tyto informace odkudkoli na libovolném zařízení - dokonce i v smartphonech. Téměř polovinu exponátů bude Okuma prezentovat v automatizovaném nastavení.
 
Publikováno: 31. 8. 2017 | Počet zobrazení: 1758 článek mě zaujal 361
Zaujal Vás tento článek?
Ano