asseco Aimtec murr

Ochrana před odposlechem a nahráváním

Andrej Babiš měl smůlu - resp. neměl zařízení, které dokáže zabránit nahrávání a odposlechu (nebo mu bylo líto investovat několik desítek tisíc Kč, které tyto věcičky stojí) a rozhovory s novinářem, v nichž probírají delikátní problematiku, tak unikly na veřejnost a stály šéfa spolku ANO ministerské křeslo.

 
S nenápadnou krabičkou velikosti menší bonboniéry o hmotnosti 1,7 kg, která nese označení Druid DS-600, by se mu to nestalo a zrádný redaktor by měl po žížalkách - kompromitující záznam by se mu prostě nepodařilo natočit. Novinkou, která je dílem firmy Digiscan Labs a nyní přichází na český trh, je generátor bílého šumu (jak zní přesný technický název). Jde o profesionální řešení, které (podle výrobce dokonce údajně jako jeden z mála systémů svého druhu na světě) dokáže zajistit 100% ochranu před odposlechy nebo nahráváním a umožní bezpečné vedení rozhovorů a jednání. Zařízení je mobilní, díky svým rozměrům (23 × 6,5 × 17 cm) a snadno přenositelné hmotnosti, není třeba místo schůzky předem podrobovat prohlídce, aby se odhalila případná nahrávací zařízení. Generátor bílého šumu zcela eliminuje veškeré typy a možnosti odposlechů včetně jednoduchého nahrávání hovorů. Řeší i odposlechy přes zeď, laserové odposlechy, skrytý diktafon nebo jen zapnuté nahrávání u mobilního telefonu.
Druid DS-600 pracuje na principu dynamického generování akustického rušení, které probíhá současně s vedením rozhovoru, přičemž intenzita rušení je vyšší, než hlasitost hovoru, takže žádné zařízení není schopno tento rozhovor účinně zaznamenat. Typ šumu, s nímž zařízení pracuje, je založen na dynamickém generování akustického rušení - deformace + odraz. Na systém neplatí ani různé pokusy rušivé prvky následně pomocí dalších sofistikovaných pomůcek odfiltrovat - algoritmus generování ruchu znemožňuje u záznamu ruch odfiltrovat a nahrávky jsou tak zcela nesrozumitelné a nemají žádnou informační hodnotu.
Druid DS-600 umožňuje prostřednictvím soupravy sluchátek s mikrofonem připojovaných do konektoru jack 3,5 mm vést bezpečný rozhovor až šesti osobám. Systém používá headsety s vysokou kvalitou zvuku (4 ks headsetů Plantronics Audio 355 jsou součástí dodávané sady) se snadným ovládáním. Vzájemně lze propojit až tři tyto přístroje, a tím rozšířit konferenci až na 18 osob. Rušení je tak dokonalé a intenzivní, že ani blízko stojící osoba není schopna rozlišit hovor od generovaného šumu.
Zařízení má vestavěný akumulátor, který nabízí 4 až 6 hodin provozu (nabití baterie trvá 9 hod), takže konferenci je možné uspořádat kdekoli. Druid DS-600 může být připojen i k běžné síti 230 V, na adaptér je pak doba provozu neomezená.
 
Publikováno: 1. 9. 2017 | Počet zobrazení: 1827 článek mě zaujal 419
Zaujal Vás tento článek?
Ano