asseco Aimtec murr

Loď snů má i privátní pláž

Pokud se chystáte na dovolenou k moři, a už teď vás děsí představa přeplněných pláží, může pro vás být inspirací (pokud náhodou patříte do skupiny miliardářů) nebo vás možná naopak pěkně naštvat (jste-li čirou náhodou na opačné straně příjmového spektra) představa velké námořní jachty s vlastní pláží a bazény.

 
Projekt, který je dílem norské společnosti Hareide Design však každopádně stojí za pozornost. Vyprojektovala něco, co může být nejdokonalejším plavidlem pro plavbu na otevřeném moři ve skutečně velkém stylu.
Koncept 108 m dlouhé jachty zahrnuje mj. heliport či nekonečný bazén, běžící vedle klidové zahrady ve středu lodi. Další trojúhelníkový bazén má superjachta na přídi, a také velkou halu, ideální pro uspořádání večírku nebo vodní diskotéky. Na zádi lodi návrháři vytvořili umělou společenskou pobřežní pláž, kde si cestující mohou ponořit prsty do slané vody, která se rozprostírá na simulovaném břehu. Kromě bohaté přehlídky špičkové výbavy nabízí jachta energeticky úsporný design se solárními panely o rozloze 300 m2, které dokáží poskytnout lodi dostatek udržitelné energie pro tichou pomalou jízdu kolem pobřeží.
 
Publikováno: 1. 9. 2017 | Počet zobrazení: 2476 článek mě zaujal 423
Zaujal Vás tento článek?
Ano