asseco Aimtec murr

Přesné kleštinové sklíčidlo s mikronovým házením

Švýcarský (nyní už čínskou skupinou BIG Daishowa Group vlastněný) výrobce BIG Kaiser uvedl na trh nejpřesnější multifunkční sklíčidlo svého portfolia. Tento vysoce přesný průmyslový upínací kleštinový systém je nyní k dispozici pro řezací nástroje do Ø 25 mm.

 
Nové přesné sklíčidlo pro upínání vrtáků, výstružníků či dokončovacích fréz je pod označením Mega New Baby Chuck 25N navrženo pro vysokorychlostní řezání. Nabízí vysokou odolnost proti prachu a zaručuje méně než 1mikronové házení na nosiči kleštiny, s vysokou přesností házení menší než 0,003 mm při 4násobném průměru. Jeho axiální kuličková ložiska eliminují zkroucení kleštiny během utahování a patentovaná konstrukce zabraňuje pohybu kuličkových ložisek při vysoké rychlosti. Obousměrné napájení chladicí kapaliny je dodáváno buď přes nástroj, nebo přes tryskový systém pro nástroje bez otvorů.
Tyto univerzální upínací kleštiny oceňované pro svou přesnost ve vysokorychlostních aplikacích jsou nabízeny v šesti různých velikostech. Upínací rozsah je od průměru 0,25 do 25 mm. Je k dispozici v BIG-Plus (SK/BT), HSK a BIG-Capto. Celkově je 353 různých verzí, což znamená, že lze zvolit ideální délku a průměr držáku, aby bylo možné zajistit vždy požadované přesné výsledky obrábění. Při výrobě těchto precizních nástrojů je důsledně vyžadována přesnost i při volbě materiálů a tepelném zpracování. Každé sklíčidlo prochází dvojitou kontrolou.
 
Publikováno: 1. 10. 2017 | Počet zobrazení: 1665 článek mě zaujal 368
Zaujal Vás tento článek?
Ano