asseco Aimtec murr

TUL bude spolupracovat s Malajsijí

Rektor Technické univerzity Liberec Zdeněk Kůs a rektor největší malajsijské univerzity UiTM (Universiti Teknologi MARA) Prof. Emeritus Dato´Dr Hassan Said podepsali 14. srpna memorandum o spolupráci v oblasti akademické a vědecké činnosti, a výměny studentů a pedagogů.

 
Technická univerzita v Liberci se již delší dobu zaměřuje na rozvoj styků s partnery v oblasti JV Asie - v roce 2016 navázala v Malajsii spolupráci s Universiti Sains Malaysia v Penangu, a memorandum s UiTM je dalším krokem k posílení mezinárodních aktivit libereckých výzkumníků.
„Navázání spolupráce mezi TUL a UiTM je jedním z konkrétních výsledků mise rektorů českých vysokých škol do Malajsie, kterou v roce 2015 zorganizoval Zastupitelský úřad Kuala Lumpur ve spolupráci s Českou konferencí rektorů,“ říká prof. Zdeněk Kůs s tím, že malajsijská univerzita, která je se svými 160 000 studenty největší malajsijskou univerzitou, má zájem o spolupráci především v oblasti textilního průmyslu, mechatroniky a robotiky.
Spolupráce má už své konkrétní výsledky - TUL byla letos spolupořadatelem vědecké konference International Conference On Advances in Mechanical Engineering, kterou zorganizovala UiTM a na které přednášeli prorektorka TUL Soňa Jandová, student doktorského studia na fakultě strojní Martin Borůvka a paní Mohanaprya Venkataraman z fakulty textilní.
Delegace liberecké univerzity jednala také s vládní agenturou na podporu rozvoje a komercializace nanotechnologií NanoMalaysia a dalšími universitními subjekty o spolupráci v oblasti výzkumu, vývoje a komercializace nanotechnologií.
 
Publikováno: 30. 10. 2017 | Počet zobrazení: 1582 článek mě zaujal 373
Zaujal Vás tento článek?
Ano