asseco Aimtec murr

Snadné frézování i pro horší stroje

Zatímco většina výrobců obráběcích nástrojů se zaměřuje na supervýkonné hi-tech stroje, rakouská firma Boehlerit se kromě toho rozhodla pustit i směrem „proti proudu“. Pamatuje na uživatele zařízení, které nepatří mezi nejmodernější elitu, ale tvoří stále ještě podstatnou část výrobních zařízení zejména v menších průmyslových podnicích.

 
Na veletrhu EMO bude ve svém stánku prezentovat kromě jiného i řadu dodatků ke svému již tak širokému portfoliu, včetně nového ETAtec 45P, multifunkčního systému nástrojů pro extrémně snadné frézování při obrábění hladkých ploch. Cílem je ukázat, že i metody, které jsou již nyní populární a rozšířené, stále ponechávají prostor pro optimalizaci.
Povrchové frézování se používá k obrábění hladkých ploch a je nejoblíbenější metodou frézování. Rozsah vhodných nástrojů je proto široký, přičemž nejčastěji se používají frézy s úhlem 45°. V nejnovějším doplňku používá Boehlerit nástroj pro povrchové frézování se sedmi hranami s osvědčeným 45° příčným úhlem a pozitivní základní geometrií. Tato geometrie je speciálně navržena tak, aby udržovala nízké řezné síly, což je zvláště přínosné pro uživatele nízko výkonných strojů s nízkou stabilitou, kdy i přes působení měkkou řeznou silou je zajištěn vysoký objem obrábění. Nový povrchový frézovací nástroj ETAtec 45P s velmi nízkými řeznými silami je tak podle výrobce také ideálním řešením pro obrobky, které mohou způsobit nestabilní frézovací podmínky v důsledku jejich tvaru nebo vlastností.
 
Publikováno: 31. 10. 2017 | Počet zobrazení: 1697 článek mě zaujal 401
Zaujal Vás tento článek?
Ano