asseco Aimtec murr

Strojní platforma pro tvrdé i jemné obrábění

Německá společnost Buderus Schleiftechnik, která je součástí skupiny DVS Technology Group, představí v Hannoveru ve světové premiéře systém spojující to nejlepší ze dvou strojních světů - novou platformu BV235 pro tvrdé obrábění a dokončování.

 

Zvýšená modularita byla podle výrobce výsledkem sloučení speciálních konstrukčních a technologických prvků strojových platforem CNC235 a DVS ModuLine. Vyšší požadavky zákazníků na formy a povrchy nástrojů mohou být nyní realizovány díky systému kombinovaných obráběcích procesů optimalizovaných z hlediska doby cyklu a spolehlivosti. Pro splnění těchto požadavků firma integrovala technologii honování otvorů do procesního řetězce pro broušení a soustružení, aby umožnila kombinovat tvrdé obrábění a dokončovací operace v jednom stroji. Výsledkem je obráběcí centrum sdružující dříve oddělované obráběcí procesy.
Modulární koncepce automatizace, kterou výrobce uplatnil u kompletně přepracovaného zařízení v podobě stroje Buderus BV235, umožňuje jeho použití v plně automatické sériové výrobě. To je zajištěno například různými konfiguracemi s modulárními automatizačními buňkami s volitelně integrovanými měřicími, značkovacími a čisticími stanicemi. Pracovní prostor lze optimalizovat pro kombinované tvrdé a současné jemné zpracování. Protože je snadno přístupný, výměna nástrojů a čištění jsou velmi snadné.

 
Publikováno: 31. 10. 2017 | Počet zobrazení: 1764 článek mě zaujal 355
Zaujal Vás tento článek?
Ano