asseco Aimtec murr

Budoucnost efektivního označování výrobků je na dosah!

Společnost ONDRÁŠEK INK-JET SYSTEM, která v ČR zastupuje globálního lídra ve výrobě průmyslových tiskáren, společnost Markem-Imaje, nebude jako vždy ani letos chybět na brněnském výstavišti v rámci veletrhu MSV 2017.

 

V pavilonu E na stánku č. 21 představí návštěvníkům, kteří uvažují o inovacích a modernizaci svých provozů, kompletní portfolio produktů firmy Markem-Imaje. Toto široké portfolio řešení pro potisk a značení průmyslových výrobků zahrnuje řadu možností pro zřízení a vybavení plně automatizovaného pracoviště, které je řízeno, monitorováno a verifikováno pomocí online propojených jednotlivých komponentů s příslušnými aplikacemi a webovým rozhraním.

Výrazně lepší než běžné standardy
Návštěvníci budou mít příležitost v reálném čase při vytvořené online simulaci zhlédnout možnosti tisku na novém typu CIJ tiskárny 9450 C i laserové tiskárně C350 s patentovanou technologií SmartLase. Obě tisková řešení, oceněná na veletrhu EMBAX, se v porovnání se stávajícími standardy na trhu vyznačují mnohem vyšší výkonem, kvalitou i kontrastem.
Tiskárna 9450 C vyniká ve srovnání s běžnou konkurencí kromě provozních parametrů i extrémní délkou servisního intervalu, který činí 8000 hodin. Potíže jí nedělá ani potisk problematičtějších materiálů, určených obvykle pro náročnější prostředí, na které používá pro dosažení vysokého kontrastu a přilnavosti speciální vysoce kvalitní a odolné rychleschnoucí stálobarevné inkousty rezistentní vůči UV i řadě chemikálií. Automatické prověřování kvality kódu zajišťuje nově zabudovaný kamerový systém Mark and Read.
Rovněž laserová tiskárna C350 nabízí vylepšené možnosti, jako např. o 30 % vyšší tiskový výkon v nejlepší kvalitě. Došlo také k výraznému navýšení počtu tisknutelných znaků z 30 na 120, což ocení zejména uživatelé z potravinářského průmyslu, pro které je toto zařízení ideální volbou. Technologie je vhodná k potisku a značení jak stacionárních, tak pohyblivých objektů.

Ve znamení automatizace a cloudu
V expozici bude prezentováno i robotické pracoviště, představující špičkové řešení svého druhu. Firemní specialisté jsou připraveni představit jeho možnosti a technické specifikace všem zájemcům.
Ruka čtyřosého robota podává v automatickém režimu k hlavám tvarově i materiálově různé objekty a příslušná tisková informace může být načítána i na základě skenování čárového kódu z výrobku, se kterým je virtuálně spárována. Díky univerzálnímu dohledovému systému lze uživatelsky definovat různé možnosti přístupu, komunikace, zabezpečení i vyhodnocení dat. V rámci vzdáleného přístupu může uživatel přes mobilní či počítačovou aplikaci sledovat v reálném čase ukazatele stavu i servisních charakteristik tiskárny.
Dále bude prezentováno také cloudové řešení jako ucelený IoT systém, tedy technologie založená na tzv. internetu věcí, využívající soubory různých senzorů ke sběru aktuálních dat a jejich sdílení prostřednictvím komunikačních sítí. Cloudové řešení a jeho možnosti bude představeno na příkladu využití vzdáleného přístupu při monitorování a řízení provozních charakteristik tiskáren prostřednictvím mobilních zařízení či počítačové aplikace v reálném čase.
Okamžitá dostupnost provozních dat a jejich rychlé vyhodnocení pomáhají efektivněji řídit průmyslové procesy na základě kvalifikovanějšího rozhodování, což znamená výraznou konkurenční výhodu oproti tradiční „nepropojené“ výrobě.
ONDRÁŠEK INK-JET SYSTEM je již tradičně také jedním z hlavních partnerů projektu Packaging Live situovaném na letošním ročníku MSV v pavilonu Z. V unikátní balicí lince, která demonstruje naživo finální balicí proces v některé z aplikací průmyslového výrobního cyklu, se bude technika Markem-Imaje starat o veškerý potisk baleného zboží čárovými kódy, šarží výroby, logy partnerů a dalšími proměnnými parametry.

www.ondrasek.cz

 
Publikováno: 31. 10. 2017 | Počet zobrazení: 1597 článek mě zaujal 360
Zaujal Vás tento článek?
Ano