asseco Aimtec murr

Šifrované disky s nižší kapacitou

Dcera Kingston Digital společnosti Kingston Technology, největšího výrobce paměťových produktů na světě, rozšířila portfolio šifrovaných USB flash disků DataTraveler 2000 o disky s nižší kapacitou ( 4 a 8 GB).

 
Důvodem menší kapacity nových disků je bezpečnost. Za většinu úniků dat jsou odpovědni zaměstnanci nebo pověření lidé s přístupem do sítě organizace, takže čím méně dat mohou zkopírovat, tím méně jich může uniknout. Jak řekla Valentina Vitolo, obchodní ředitelka divize flash produktů ve společnosti Kingston: „Disky s nižší kapacitou omezují množství dat, které je na ně možné zkopírovat, což ztěžuje přenos velkého množství dat citlivých na přístup neoprávněné osoby.“
Nové disky (4 a 8 GB) rozšiřují stávající modelovou řadu v kapacitách 16, 32 a 64 GB. Všechny jsou certifikovány podle FIPS-197 a disponují 256bitovým AES hardwarovým šifrováním a ochranou PIN pomocí přístupu přes integrovanou alfanumerickou klávesnici.
Nasazení šifrovaných disků je velmi snadné i v pracovním prostředí, kde se používají různá zařízení a operační systémy. Samotný disk je nezávislý na operačním systému a je kompatibilní se standardy USB 2.0, USB 3.0 nebo USB 3.1 Gen 1. Disky jsou vybaveny vlastním hardwarovým kryptováním šifrou AES v režimu XTS. Šifrování probíhá na úrovni disku a není proto nutné instalovat žádný software nebo ovladače hardwaru.
Pomocí alfanumerické klávesnice na disku jej může uživatel zamknout heslem nebo kombinací číslic PIN kódu. Ještě vyšší zabezpečení je garantováno díky funkci automatického uzamčení, které se aktivuje ihned při odpojení disku od hostitelského zařízení. Navíc se klíč i heslo zablokují, když se 10x zadá neplatný údaj.
 
Publikováno: 31. 10. 2017 | Počet zobrazení: 2058 článek mě zaujal 439
Zaujal Vás tento článek?
Ano