asseco Aimtec murr

Opel pokračuje v ofenzívě

Automobilka Opel představí na blížícím se autosalonu ve Frankfurtu mj. dalšího konkurenta v rostoucím segmentu SUV - Grandland X a dva nové vany Vivaro.

 
Grandland X je moderní vůz s dynamickými liniemi a vyvýšenou polohou sedadel pro lepší výhled. Jak nastínila automobilka na statické prohlídce českým novinářům, bude disponovat bohatou sériovou výbavou, kde nebudou chybět asistenční systémy, např. pro udržování jízdního pruhu, čtení dopravních značek, systém pro rozjezdy do svahů, klimatizace s pylovým a pachovým filtrem, komfortní sedadla s všestranným nastavováním, sklopné opěradlo zadního sedadla nebo systém Opel OnStar. Disponuje také širokým portfoliem moderních asistenčních systémů a komfortních prvků, jako je např. upozornění na kolizi s funkcí nouzového brzdění, systém rozpoznávání chodců, monitorování únavy řidiče, parkovací automat nebo kamerový systém se záběrem 360°.
Grandland X má volitelnou možnost dvoubarevného lakování karoserie. Díky délce 4,48 m a rozvoru 2675 mm by mělo být v kabině dostatek místa pro 5 cestujících. Ani zavazadlový prostor nezůstane pozadu. Se svým objemem od 514 do 1652 l může konkurovat nejprostornějším kombíkům. Po uvedení na trh bude v první fázi dostupný se dvěma ekonomickými motory, které lze kombinovat se 6stupňovou manuální nebo automatickou převodovkou. Jde o zážehový tříválec o objemu 1,2 l a výkonu 96 kW a čtyřválcový turbodiesel 1,6 l s výkonem 88 kW.
Flexibilní osobní vany - verze Vivaro Tourer a Vivaro Combi+ mají oplývat špičkovou výbavou a jízdním komfortem srovnatelným s osobními vozy. Jejich devizou bude variabilita v uspořádání sedadel, spousta inovativních technologií a asistenčních systémů. Model Tourer nabízí díky variabilitě sedadel možnost proměny na mobilní kancelář či prostorný obývák. V případě druhé varianty Combi+ jde o komfortní osobní a rodinný minibus.
 
Publikováno: 31. 10. 2017 | Počet zobrazení: 2057 článek mě zaujal 431
Zaujal Vás tento článek?
Ano