asseco Aimtec murr

Inteligentní peněženka vyfotí zloděje

Výrobce luxusní galanterie Volterman začal nabízet chytrou peněženku nazvanou Smart Wallet, která je vybavená špičkovou technologií chránící kapesní pokladničku před chamtivýma rukama zlodějů.

 
Pokus o nalezení klasické ztracené peněženky je obvykle vyčerpávající s negativním výsledkem, protože zloděj může anonymně vklouznout do davu i s cennostmi, diskrétně ukrytými v kapse. Inteligentní peněženka je však jiný případ - je vybavena skrytou kamerou a spárována se smartphonem uživatele. Umožňuje tak zachytit obraz poberty v reálném čase, když si přebírá vaše věci. Jednoduché umístění peněženky do „ztraceného režimu" prostřednictvím spárované aplikace vyzve fotoaparát k zahájení nahrávání. Pokud někdo otevře vaši peněženku, snímky jej zachycují a odesílají na smartphone majitele včetně souřadnic GPS, kde se peněženka nachází.
Vyrojily se samozřejmě otázky, zda bezhotovostní platby, které začínají dělat klasickou peněženku zbytečnou, nejsou právě inovací, jež způsobí, že věci jako je inteligentní peněženka, zůstanou ještě relevantní. Ale i platební karty musíme přece někde nosit a Volterman, který vyrábí mj. např. pouzdra na pasy či platební karty, může aplikací této technologie pro ochranu úložišť prokázat zajímavé služby.
 
Publikováno: 27. 11. 2017 | Počet zobrazení: 2983 článek mě zaujal 446
Zaujal Vás tento článek?
Ano