asseco Aimtec murr

Soutěž pro všechny technické nadšence, to je EBEC Challenge 2018

Rád řešíš technická zadání a nevyhýbáš se novým výzvám? Tak to je EBEC (European BEST Engineering Competition) pro tebe jako dělaný. Soutěž je především o týmové spolupráci a kreativitě při řešení zadání.

 

Jeden z cílů akce je všestranný rozvoj budoucích inženýrů a propojení studentů s firmami. Letošní 10. ročník největší inženýrské soutěže v Evropě má dvě úrovně. Studenti se mohou zúčastnit lokální úrovně, kterou pořádá brněnská skupina BEST Brno (Board of European Students of Technology). Její vítězové postupují dále na regionální úroveň, která se uskuteční v Bratislavě.



Fakulta stavební, Fakulta strojního inženýrství a nakonec Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, to je pořadí, v jakém se soutěžní nálada ponese po Vysokém učení technickém v Brně v termínu 26. února do 8. března 2018. Studenti mají možnost přihlásit se do jedné ze dvou soutěžních kategorií: teoretické Case Study a praktické Team Design.

Soutěžící si budou proti sobě měřit síly ve čtyřčlenných týmech při řešení zadání, která budou orientována na kreativitu a rozvoj technického myšlení a jsou vypracována ve spolupráci s renomovanými firemními partnery, kteří se v daném oboru pohybují. Účastníci se budou potýkat s nesnadnými zadáními během časového limitu, ověřovat si své schopnosti a získávat cenné zkušenosti. Po celodenním zápolení bude výstup jejich práce (funkční zařízení nebo teoretická studie zadaného problému) hodnocena odbornou porotou.

Vítězové Fakultních kol se poté 8. 3. 2018 utkají ve Finálovém kole konajícím se na Fakultě elektrotechniky a komunikačních technologií.

Jako doprovodný program budou mít letos studenti, ale i veřejnost, možnost zúčastnit se JobFairu. Ten bude probíhat 28. února během Fakultního kola na Fakultě strojního inženýrství a 8. března na Fakultě elektrotechniky a komunikačních technologií zároveň s Finálovým kolem soutěže. Účastníci dostanou šanci poznat zástupce firem, domluvit se s nimi na pracovní příležitosti nebo získat cenné rady při psaní životopisů.

Více informací naleznete na www.ebec.cz.

 
Publikováno: 28. 2. 2018 | Počet zobrazení: 1501 článek mě zaujal 354
Zaujal Vás tento článek?
Ano