asseco Aimtec murr

Břitové destičky pro náročné materiály

Společnost Seco přichází s novou třídou břitových destiček MP2050 s optimalizovaným vyvážením houževnatosti pro obrábění vysokopevnostních a žáruvzdorných materiálů a keramickými břitovými destičkami Secomax CS300 pro vysokorychlostní obrábění vysoce legovaných slitin na bázi niklu.

 
Řada břitových destiček MP2050, která byla původně vyvinuta k obrábění lopatek turbín, nabízí zvýšenou odolnost vůči opotřebení. Nový substrát a dodatečná úprava povlakování umožňuje zvládat vysoké teploty vznikající v oblasti řezu. Účinně také brání ulpívání třísek a eliminují tvorbu nárůstků. Kombinace (substrátu a odolnosti povlaku) překoná nestabilní obráběcí podmínky, jako jsou přerušované řezy, dlouhá vyložení nástroje a nedostatečné upnutí.
Třída MP2050 snižuje náklady na nástroj a umožňuje zvýšit řezné parametry, zejména při obrábění za sucha. Snadno si poradí s materiály, jako jsou austenitické a martenzitické nerezové oceli nebo titan.
Keramické břitové destičky Secomax CS300 byly vyvinuty pro zvýšení produktivity při běžných frézovacích i obtížných operacích s těžkými přerušovanými řezy v žáruvzdorných vysoce legovaných slitinách (HSRA) na bázi niklu. K tomu vyvinutá tělesa fréz, která jsou kalená a niklovaná pro nižší tření a odolnost vůči vysokým teplotám, umožňují osazení větším počtem břitových destiček. Díky tomu zvyšují produktivitu oproti standardním karbidovým frézovacím nástrojům až 8krát.  Sialonová keramická třída těchto břitových destiček nabízí houževnatost, vysokou odolnost vůči vrubovému opotřebení i tepelným rázům. Destičky disponují rovněž optimální odolnosti proti otěru na hřbetu při vyšších řezných rychlostech od 600 do 1200 m/min a doporučených posuvech od 0,05 do 0,15 mm na zub. Klínové zámky těles s vnitřními kanálky chlazení poskytují bezpečnější upnutí břitové destičky. /so/
 
Publikováno: 28. 2. 2018 | Počet zobrazení: 1425 článek mě zaujal 319
Zaujal Vás tento článek?
Ano