asseco Aimtec murr

Aby okna v autech dobře těsnila

Novou řadu termoplastických elastomerů TPE vyvinula společnost Kraiburg speciálně dle požadavků automobilek na vynikající přilnavost a odolnost proti UV záření v dvoukomponentních aplikacích s využitím ethylen-propylen-dien-monomerního kaučuku (EPDM).

 
Nové sloučeniny řady Thermolast K jsou určeny především pro použití v aplikacích automobilového sektoru, jako jsou např. okenní obložení EPDM a těsnicí profily TPE s lisovanými rohovými spárami a koncovými prvky. Aplikace pro segment těsnění dveří a oken pro moderní vozy vyžadují rozměrově stabilní rohové spoje a koncové prvky. V minulosti toho bylo dosaženo styren-butadienovými kompoundy (SBC) a zesítěným termoplasticky vulkanizovaným (TPV) kaučukem. Nákladová efektivita TPV je však omezena kvůli různým faktorům ve výrobním procesu, zejména u okenních obložení.
Klíčové požadavky na rohové spoje a koncové prvky okenních profilů zahrnují zejména vynikající přilnavost a odolnost vůči povětrnostním vlivům, které jsou zajištěny dlouhodobou stabilitou TPE/gumového spojení. Také je nutné minimalizovat teplotu vstřikování roztoků TPE, aby se zkrátila doba chlazení a cyklu dvoukomponentních prvků.
Řada AD/EPDM/UV1 splňuje všechny požadavky kombinací optimálních adhezních vlastností s dlouhodobou odolností vůči UV záření a tepelným účinkům s tvrdostí 70 Shore A. V porovnání s konkurenčními materiály mají podle výrobce tyto speciální výrobky TPE vynikající stabilitu, profil EPDM není stlačen, poničen či deformován. Kompoundy vykazují stejnorodou barevnou stálost EPDM a TPE a nemají tendenci ke slepování nebo fázové separaci.
 
Publikováno: 28. 2. 2018 | Počet zobrazení: 1748 článek mě zaujal 378
Zaujal Vás tento článek?
Ano