asseco Aimtec murr

Novinka HP je 3D tiskový kouzelník s barvami

Společnost Hewlett Packard chce podpořit 4. průmyslovou revoluci pomocí svých nejnovějších 3D tiskáren, které umožňují tisknout v plné barvě a používat více materiálů současně.

 
Čtyři nové 3D tiskárny, s kterými HP přichází, nabízejí pozoruhodné možnosti: jsou schopné tisknout v plné barvě a s více materiály ve stejném tisku. 3D tiskárny řady Jet Fusion 300 a 500, z nichž každá je k dispozici v modelu pro černobílý a pro barevný tisk, jsou navrženy pro firmy s malým až středně velkým provozem. Jejich pořizovací cena, která se pohybuje v závislosti na modelu a konkrétní konfiguraci (50 000 - 100 000 dolarů), se sice může zdát vysoká pro běžné uživatele, ale tyto produkty nejsou pro ně určeny. Avšak pro profesionální uživatele je to přijatelná investice, vzhledem k možnostem, jaké tato zařízení nabízejí. Hodí se pro týmy, které chtějí prototypovat a vyvíjet bez outsourcingu 3D tisku specializovaným externím firmám. To, čím se jednotlivé řady a modely nových 3D tiskáren HP liší, je jejich různá schopnost pracovat na úrovni voxelů (což jsou 3D pixely, které 3D tiskárny používají k modelování objektů) a vytvářet plné barevné objekty.
Například při tisku návrhu v rychlém prototypování dokáže tiskárna Jet Fusion změnit materiál použitý k vytvoření konečného produktu společně s přidáním barvy. Umožňuje tak v průběhu jediného procesu vytisknout prostorový objekt, který může být složen z různě barevných prvků s různou strukturou a tvořený i různými typy materiálů (tedy samozřejmě, že jsou vhodné pro použití ve 3D tiskárně). Příkladem může být nasazení v dětské nemocnici v americkém Phoenixu, s níž firma již spolupracovala společně s firmou Yazaki a Youngstownskou státní univerzitou, aby představila nové účely a možnosti pro technologii plného barevného 3D tisku. Nemocnice využila tuto novinku a její unikátní možnosti k vytvoření anatomického modelu srdce pacienta se složitou vadou. Tímto způsobem mohou lékaři lépe vizualizovat optimální chirurgickou cestu pro operatéry, ale také např. vysvětlit rodině pacienta, jaké úkony budou provádět.
Společnost HP spolupracuje také s průmyslovými partnery, jako je např. firma SolidWorks, s cílem podpořit svou platformu Open Platform. Tato partnerství pomáhají vyvíjet různé materiály, které budou tiskárny Jet Fusion používat na úrovni voxelů.
 
Publikováno: 29. 3. 2018 | Počet zobrazení: 1418 článek mě zaujal 340
Zaujal Vás tento článek?
Ano