asseco Aimtec murr

Propracovanější simulace i pro aditivní výrobu

Společnost CGTech nabízí svou nejnovější verzi 8.1.2 software Vericut, která je určená pro simulace CNC nástrojů, verifikace, optimalizace NC programů, analýzy a aditivní výrobu. Nová verze vznikla na popud uživatelů a díky tomu obsahuje přes 150 nejrůznějších vylepšení.

 
Program běží samostatně a snadno se integruje do nejpoužívanějších CAD/CAM systémů jako Catia, NX, Creo Parametric (Pro/E), MasterCAM, PowerMill, EdgeCAM, hyperMILL, Esprit či GibbsCAM. V oknech Reviewer a NC Program Review je vidět depozice materiálu, pokud se při kontrole aditivních funkcí objeví chyby, jsou na materiálu zvýrazněny červeně. Optimalizace Force a OptiPath nyní umožňují komplexnější NC programy a subrutiny bez nutnosti editace. Mezi další vylepšení nové verze patří např. volby pro automatické spuštění Auto-Diff, možnost zastavit na specifické variaci, pokud je nastavena nebo změněna, podpora 3DExperience 2017X, Espritu 2017, NX12, vylepšená integrace nástrojových databází Zoller a TDM a další. Jak poukazuje CGTech, jsou ověření a optimalizace cesty nástrojů dva nejlepší způsoby, jak lze dramaticky zlepšit výrobní operaci s relativně malou prací, ale ne všechny interní systémy s CAM dodávané výrobci jsou pro daný úkol ideálním řešením, přičemž i jediná chyba může poškodit řezací nástroj.
Integrované ověřovací systémy jsou obvykle omezeny na kontrolu interního souboru CAM, který je pak před vstupem do počítače jednou nebo vícekrát přeložen a interní kontrola je pouze součástí procesu programování, avšak nenahrazuje potřebu skutečné simulace - procesovaný NC kód. CAD/CAM systémy často „licencují" ověřovací technologie od jiných společností, přičemž vývoj, ale i vylepšení, a také případné chyby jsou mimo jejich kontrolu. Software Vericut zaměřený přísně na svůj účel přesně simuluje skutečné prostředí a proces obrábění včetně přesného víceosého a rychlého pohybu, více sestav, složitých tvarů nástrojů, kolizí držáků, kolizí svítidel, kinematiky strojů, komplexních funkcí regulátoru atd. Pomocí programu Vericut lze používat stejný systém ke kontrole tras nástrojů z jakéhokoli CAM systému, stejně jako ručně naprogramované G-kódy.
 
Publikováno: 29. 3. 2018 | Počet zobrazení: 1510 článek mě zaujal 360
Zaujal Vás tento článek?
Ano