asseco Aimtec murr

Roste zájem o veletrh For Industry

Sedmnáctý ročník průmyslového veletrhu For Industry hlásí několik změn. Jednak pod hlavičkou For Industry se již nebudou zastřešovat jiné veletrhy, jako tomu bylo doposud, posunul se termín konání (15.-18. května) a nově je v nabídce dvoudenní akce For Jobs - zprostředkování nabídky volných pracovních pozic v technických oborech.

 

Pozitivní zprávou je, že roste zájem ze strany vystavovatelů o tento průmyslový veletrh, jehož hlavními obory jsou: strojírenství, povrchové úpravy, elektrotechnika a energetika, logistika a svařování. V současné době je na veletrh přihlášena řada významných firem, mezi nimiž nechybí ani zlínský výrobce obráběcích strojů TAJMAC- ZPS, který si na představení svých exponátů objednal plochu přes 200 m2. Firma patří ke klíčovým dodavatelům obráběcích strojů v ČR, ale podstatná část její produkce je určena pro zahraniční trhy. Výrobní program se skládá z vysoce výkonných horizontálních, vertikálních, portálových a multifunkčních obráběcích center a ze špičkových vícevřetenových soustružnických automatů MORI-SAY a dlouhotočných CNC automatů MANURHIN. Dále je výrobcem produktové řady vstřikolisů pro italskou firmu NEGRI-BOSSI.       
Nástrojáři mají také své místo na tomto veletrhu. Mezi přihlášenými je např. Sandvik Coromant, který se na veletrh vrací po delší odmlce. Tento přední světový dodavatel nástrojů, nástrojových řešení a know-how pro oblast obrábění kovů vytváří díky investicím do výzkumu a vývoje unikátní technické novinky a zavádí společně se svými zákazníky, mezi které patří světoví výrobci v automobilovém a leteckém průmyslu a v oblasti výroby energetických zařízení, nové standardy pro produktivitu.

Proč se účastnit veletrhu?
Pro vystavovatele, kteří chtějí oslovit zákazníky především z Prahy a regionu Čech, je připraveno kromě již osvědčených výhod, jako jsou např. vstupenky zdarma v neomezeném množství, zviditelnění v rámci reklamní kampaně, možnost pronájmů sálů pro semináře, workshopy a v neposlední řadě také individuální přístup ze strany organizátora, také velmi příznivá cena výstavní plochy a jako každý rok jednoznačně bezkonkurenční cena plochy pro stroje. Vystavovatelé mohou přihlásit své výrobky či technologie do tradiční soutěže GRAND PRIX. Ocenění TOP EXPO si pak odnesou nejpůsobivější výstavní expozice.
Nebude chybět řada atraktivních přednášek, seminářů a workshopů, které budou po celé čtyři veletržní dny nepřetržitě probíhat v Kongresovém sále o kapacitě 650 míst i v ostatních zrekonstruovaných menších sálech. První den veletrhu (15. května) se za účasti vysokých představitelů vlády uskuteční akce zaměřená na export - Lídři českého exportu. Příznivci 3D technologií si přijdou na své na konferenci a největší výstavě trendů v oboru 3D tisku v ČR - 3Dexpo, která bude po celou dobu veletrhu probíhat v hale 6. Více na www.forindustry.cz.

Setkání energetiků
Hned druhý den veletrhu (16. května) proběhne čtvrtý ročník mezinárodního ENERGO SUMMITu, jehož  hlavním tématem je „Nová energetika se spotřebitelem v centru“. Organizátor setkání již nyní eviduje řadu zajímavých přednášejících s příspěvky k blokům s tématy „Obnovitelné zdroje energie“ a „Energetická účinnost“. Více na www.energosummit.cz.

Sháníte zaměstnance?
Na nedostatek technických pracovníků si stěžuje většina výrobních podniků. Právě proto vznikla dvoudenní doprovodná akce veletrhu s názvem For Jobs (15.-16. května), která má za cíl propojit nabídku volných pracovních míst v technických oborech, cílovou skupinu odborných návštěvníků veletrhu a také tradiční spolupráci se studenty technických směrů SŠ a VŠ. Partnery akce jsou MŠMT a Úřad práce. Více na www.forjobs.cz.

 
Publikováno: 29. 3. 2018 | Počet zobrazení: 1915 článek mě zaujal 347
Zaujal Vás tento článek?
Ano