asseco Aimtec murr

TECHNOLOGY PACKAGING LIVE balí prémiové pečivo Breadway

V rámci veletrhu EmbaxPrint představí agentura EQUICom opět projekt Packaging Live. V hale G1 uvidíte v procesu balení pečiva tři roboty, nové průmyslové tiskárny, ale také další obalové technologie, a to zejména od společnosti TECHNOLOGY, která se stala generálním partnerem projektu.

 

Celý proces linky na výstavišti bude mimořádně zajímavý a nebude chybět oblíbená ochutnávka prémiového pečiva Breadway. Koneckonců, právě dlouhozrající kváskové pečivo Breadway je letošním produktem balení.
Linka patří mezi velice atraktivní součásti veletrhu - zájemci totiž mohou v přímém přenosu sledovat proces balicí linky od balení, přes značení, manipulaci až po paletizaci. Vše je tedy založeno na přímé interaktivitě.

Partnery projektu jsou: TECHNOLOGY, FANUC Czech, ARC Robotics, ONDRÁŠEK INK - JET SYSTEM, ZDVIH servis, Fipack, Mátl&Bula, OTK Group, Viking Mašek, THIMM Packaging a BREADWAY STORES.

TECHNOLOGY s.r.o.

Společnost TECHNOLOGY patří mezi nejvýznamnější dodavatele balicích strojů a obalových materiálů v České a Slovenské republice. Na trhu působí od roku 1992 a instalovali více jak 21 000 balicích strojů a linek.
Klientům nabízí kompletní technologie balení jak pro potravinářský sektor - stroje pro balení do teplem smrštitelné fólie, horizontální (flow pack) stroje, stroje pro balení do misek, vakuové stroje, etiketovací stroje; tak pro průmyslové balení, zahrnující balicí stroje pro kvalitní skladování a transport zboží; ovinovací stroje, lepicí stroje, páskovací stroje, dopravníky, vertikální stroje, stroje pro skupinové balení do LDPE fólie. Ruku v ruce se sortimentem balicích strojů jde široká nabídka obalových materiálů.
V rámci programu Packaging Live na veletrhu Embax 2018, jako generální partner linky, představí:
- horizontální stroj GSP 65 EVO pro flow-pack balení pečiva vč. možnosti prodloužení trvanlivosti inertním plynem, s rychlostí balení až 50 cyklů/min,
- automatický lepicí stroj GEM F470 pro automatické přelepení horních a spodních chlopní naplněného kartonu lepicí páskou,
- poloautomatický ovinovací stroj MYTHO s otevřenou plošinou, dvoumotorovým předepínáním fólie a s možností uložení 100 programů do paměti,
- dva typy dopravníků: motorizovaný válečkový dopravník RLC a roztahovací rolničkový dopravník GRM 500/2 s nastavitelnou délkou 1000-3000 mm.

www.technology.cz

FANUC Czech s.r.o.

Společnost FANUC letos na veletrhu EmbaxPrint  představí řadu prvků průmyslové automatizace vhodné pro potravinářský segment a to především průmyslové roboty:
M-2iA/3S vč. rámu, dopravníku, 2D visual line trackingu (2 enkodéry). Řada M-2 byla navržena tak, aby splňovala různé požadavky na prostorové řešení a vyhovovala potřebám širokého rozsahu vysokorychlostních dopravníků a ultra rychlých operací sběru, balení a manipulace. Roboty jsou k dispozici ve tří- nebo čtyřosé variantě, s užitečným zatížením až 6 kg a maximálním dosahem 1,13 m.

FANUC kolaborativní robot CR-7iA/L - Představte si svět bez bezpečnostních klecí, kde bok po boku pracují lidé a roboty. V tomto světě by roboty prováděly veškerou namáhavou práci, což by lidem umožňovalo věnovat svůj cenný čas lehčím úkolům, které vyžadují větší obratnost nebo zkušenosti. Díky spolupracujícím robotům již takový svět existuje. Roboty se integrují do stávajících výrobních prostředí a přímo spolupracují s lidmi, což z nich činí významnou část týmu.
FANUC M-20iB/25C - Řada M-20 je u FANUCu  jedničkou v oblasti užitečného zatížení, dosahu a rychlosti os, těží z dosahu až 2 m a nosnosti až 35 kg. Výjimečná konstrukce tohoto silného, avšak rozumně lehkého stroje se 6 osami využívá výhod dutého horního ramene a zápěstí bez omezení výkonu. Model M-20 je ideální pro manipulaci s různými materiály a představuje skvělou volbu pro úlohy zahrnující středně těžké náklady.
Dále bude představena buňka na krájení pečiva/těsta pomocí ultrazvukového nože s robotem LR Mate 200iD a aplikace, ve spoluprácí se společností ONDRÁŠEK INK - JET SYSTEM, představující potiskovou hlavu Limatronic Limitag V5, která bude umístěna na robotu FANUC M-10iA. Poslední aplikace, která bude v rámci veletrhu předvedena, se týká kolaborativní robotiky s ukázkou paletizace/depaletizace za pomocí kolaborativního robota CR-35iA bez oplocení.

www.fanuc.cz       

ONDRÁŠEK INK - JET SYSTEM spol. s r.o.

Oficiální partner Markem-Imaje pro ČR, společnost ONDRÁŠEK INK - JET SYSTEM, vystavuje na veletrhu opět s číslem 1 a svou prezentací návštěvníky veletrhu rozhodně nezklame. Nově rozšiřuje své portfolio o dalšího významného producenta, společnost Limitronic. K průlomovým technologickým řešením nabízených společností ONDRÁŠEK INK - JET SYSTEM patří nyní i tiskárny Limitag. Hi-res tiskárna Limitag V5 CMYK UV LED posouvá hranice průmyslového tisku u skupinového balení směrem k produkčním digitálním technologiím, které spotřebiteli umožňují realizovat personalizovaný tisk včetně naprosto bezchybného a vysoce přesného tisku čárových i QR kódů i v malých nákladech přímo na místě výroby či balení. Tiskárna tiskne procesními barvami CMYK rychlostí 34 m/min a díky UV technologii je schopna tisknout jak na lepenky, tak na nesavé povrchy plastových obalů.

www.ondrasek.cz

ARC – Robotics s.r.o.

Hlavní cílem firmy ARC – Robotics je poskytovat ucelenou nabídku služeb. Tím, že mají každý projekt pod kontrolou od začátku do konce, můžou klientům garantovat prvotřídní kvalitu výrobků a služeb. ARC-Robotics je systémovým integrátorem společnosti FANUC Robotics Czech a specializuje se na řešení průmyslových aplikací jako celku. Zastává názor, že není důležité znát nosnost a dosah robota, ale celkovou koncepci, kvalitu naprogramování a efektivitu automatizovaného pracoviště. Firma nabízí široké spektrum robotických aplikací pro veškeré výrobní procesy.

www.arc-robotics.cz

ZDVIH servis s.r.o.

Mladá společnost ZDVIH servis disponuje bohatými zkušenostmi - její zakladatel, Ing. Jan Paták, pracuje v oboru přes 20 let. Realizovala zakázky pro významné společnosti jako: Benteler, Continental, EFAFLEX, GE Aviation, Ball Aerocan a další. Na veletrhu bude prezentovat hlavně pákové plošiny, jejíchž hlavní výhodou je, že dokáží paletu nebo gitterbox zdvihnout a naklonit tak, aby operátor měl vždy pro něj příjemnou pracovní pozici. To výrazně snižuje zátěž pracovníků, což ve výsledku zvyšuje produktivitu a snižuje procento pracovních úrazů vlivem přetížení, hlavně zádových partií. Plošiny byly vyvinuty ve spolupráci s nejvýznamnějším světovým výrobcem automobilů a jsou celosvětově patentovány. Další žádanou vlastností je schopnost zapojení plošin do konceptu tzv. „výroba bez vysokozdvižných vozíků - lift truck-free environment”. V tomto konceptu se standardní manipulační technika, jako paleťáky a VZV, které způsobují množství úrazů a nechtěných vad zboží vlivem srážek, nahrazuje zásobovacími vlaky. A právě pákové plošiny jsou schopné vagóny vlaku zdvihnout přímo za podvozek.

www.zdvihservis.cz

FIPACK s.r.o.

Firma FIPACK je jediná firma na českém trhu, která se specializuje na ekologickou fixaci zboží na paletách. Její snahou je dokázat, že ekologická fixace zboží může přinést i snížení nákladů, a to pomocí technologie protiskluzových nástřiků. Protiskluzový nástřik dokáže zboží držet na paletě, ale při rozebírání palety ho zase pustit, a to bez poškození obalu. Aplikace může být zcela automatická nebo ruční. Fipack nabízí kompletní sortiment BONEGUARD WRAPPING pro použití na jatkách. Výrobek je navržen tak, aby zabránil propíchnutím sáčků při vakuovém balení, při přepravě a skladování masa na kostech. Na letošní rok firma připravila novinku Protiskluzové PE pytle - ABRAFOL. Pytle jsou opatřeny speciální protiskluzovou vnější vrstvou, která brání při položení pytlů na sebe jejich klouzaní. Fixace palety z ABROFOL pytlů je velice stabilní  i v případě, že je vystavena silným vibracím, jaké jsou způsobené dopravou v kamionu. Fixace pytlů vydrží bez problémů náklon min. 30°.

www.fipack.cz

Mátl & Bula, spol. s r.o.

Společnost Mátl & Bula se sídlem v Rajhradě u Brna se od svého vzniku (1993) zaměřuje především na prodej a servis manipulační techniky. Zastupuje významné světové výrobce v této oblasti, zejména vysokozdvižné vozíky značky Hyundai a čtyřcestné vozíky irského výrobce Combilift. Rovněž zajišťuje kompletní servis a dodávky náhradních dílů. Propracovaný skladový systém náhradních dílů zahrnuje položky nejen pro své zastupované značky, ale také pro všechny ostatní světové výrobce manipulační techniky. Nezávisle na manipulační technice se společnost zabývá prodejem, servisem a zajišťováním těsnicích prvků pro hydrauliku a pneumatiku, výrobou hydraulických hadic, výrobou a opravami hydraulických válců a hydraulických prvků, včetně poradenské činnosti v tomto oboru. Další činností firmy jsou služby v oboru výroby, servisu a prodeji strojů a nástrojů ve stavebnictví pro řezání a broušení kamene, betonu, asfaltu a jiných stavebních materiálů. V nabídce je celá škála stolových pil, řezačů spár, frézek a brusek betonu, jádrových vrtaček a jiné malé mechanizace.

www.matl-bula.cz

Viking Mašek, a.s.

Již od založení společnosti v roce 1964 je spokojenost zákazníků jejich největší prioritou. Snaží se vždy vyvíjet balicí stroje s ohledem na jejich největší účinnost, spolehlivost, výkon a zároveň se soustředí na vývoj nových typů balení. Viking Mašek patří k předním světovým výrobcům balicí techniky. Zaměřuje se zejména na potravinářský průmysl a farmaceutický průmysl. Inovace, vysoká kvalita a rychlé řešení požadavků zákazníků jsou hlavní důvody úspěchu firmy. Viking Mašek vyvíjí stroje s ohledem na ochranu životního prostředí. Počínaje snižováním spotřeby elektrické energie přes zvyšování výkonu strojů a uplatňování výroby nezatěžující životní prostředí.  

www.masek.cz

THIMM Packaging

Dlouholetým dodavatelem obalů z vlnité lepenky pro Packaging Live je český výrobce THIMM Packaging. Společnost je součástí mezinárodní skupiny THIMM, která je vedoucím poskytovatelem obalových řešení pro distribuci zboží. Portfolio řešení zahrnuje přepravní a prodejní obaly z vlnité lepenky, kvalitní prodejní stojany (displeje), obalové systémy z různých materiálových kombinací a tiskové produkty pro další průmyslové zpracování. Spektrum nabídky doplňuje široká paleta služeb týkající se obalového segmentu v rámci celého dodavatelského řetězce. K okruhu jejích zákazníků patří známé koncerny vyrábějící značkové zboží napříč všemi obory. Rodinný podnik založený v roce 1949 zaměstnává více než 3000 zaměstnanců v 19 závodech v Německu, Česku, Rumunsku, Polsku, Francii a Mexiku a dosahuje ročního obratu přes 570 mil. eur.

www.thimm.cz

OTK GROUP, a.s.

Obchodní tiskárny Kolín mají dlouholetou tradici. Závod byl založen pražským typografem J.L. Bayerem v roce 1879. Původně se jednalo o kamenotiskárnu. Teprve později bylo započato s výrobou útržkových blokových kalendářů, zřízeno oddělení knihtisku, ofsetového tisku, litografie a rozsáhlé knihařství pro výrobu obchodních knih. Závod se brzy stal největší tuzemskou továrnou na výrobu kalendářů. Koncem roku 2013 proběhla fúze společností Obchodní tiskárny a OTK GROUP a nástupnickou společností se stala akciová společnost OTK GROUP. V současné době dodává flexibilní obaly, grafické, samolepící, rukávové a in-mould etikety nebo sáčky pro balení potravin. Do balicí linky dodává potištěnou fólii pro balení cukru.

www.otk.cz

BREADWAY STORES s.r.o.

Prodejny Breadway Stores bakery and coffee představují pečivo Breadway v nejlepší možné kvalitě a co nejširším výběru - na pultech a v nabídce naleznete až 40 druhů prvotřídního pečiva, zároveň mají vlastní produktovou řadu výrobků - másla, marmelády, paštiky nebo polévky. Z pečiva vyrábí originální sandwiche a tapasy, pečou vlastní dezerty. U všech výrobků se snaží o jediné - připravovat je s láskou, jako by vařili sami pro sebe, a nepřidávat nic, co by si do jídla sami nepřidali.

www.breadwaystores.com


EQUICom, s.r.o.

Společnost EQUICom je marketingová, komunikační a PR agentura, která svým zákazníkům zajišťuje mediální komunikaci, organizaci společenských akcí a další marketingové služby včetně veletržních expozic. Specializuje se na cross-marketingové projekty se zapojením více partnerů a velkou efektivitou vynaložených nákladů.

www.equicom.cz

Cross-marketingový projekt agentury EQUICom, s.r.o. se na BVV v rámci veletrhů MSV a EMBAX/SALIMA objeví již po dvanácté.

 
Publikováno: 29. 3. 2018 | Počet zobrazení: 1828 článek mě zaujal 322
Zaujal Vás tento článek?
Ano