asseco Aimtec murr

Již 20 let zdobí Alcar v ČR vozy všech značek

Letošní rok je pro společnost ALCAR BOHEMIA výjimečný, dosahuje významného milníku v podobě 20 let úspěšného působení na českém trhu. Za tu dobu si vydobyla renomé výrobce, který ručí za kvalitu svých produktů. Na český trh dodává litá i ocelová kola, která na základě absolvovaných testů a homologací plní všechny legislativní požadavky.

 

Jak se na oslavence sluší, nechyběl na narozeninové tiskové konferenci ani narozeninový dort v podobě obřího kola. Ředitel společnosti Libor Raidl seznámil novináře s výsledky uplynulého období a také s novinkami pro jarní sezónu. Od roku 1998, kdy firma započala v ČR svou činnost, dodala na trh více než 5,7 mil. litých a ocelových kol pro osobní a lehká užitková vozidla a ocelových kol pro nákladní vozidla. V Česku jezdilo a jezdí na litých kolech značek AEZ, DOTZ, DEZENT a ENZO, které firma zastupuje, včetně ocelových kol značky ALCAR STAHLRAD, více než 1,4 milionů automobilů.
Díky Alcaru mají motoristé jistotu, že na svém vozidle používají bezpečná kola, na které se mohou spolehnout, navíc s tříletou zárukou. Všechna litá, ocelová i hybridní kola z jejich produkce jsou vždy na čelní straně označena značkou „KBA“ nebo E v kroužku s číslem schválení XXXXX. Samozřejmostí je vystavení Typového listu ke kolu pro potřeby případného zápisu nového rozměru kola a pneumatik do velkého TP vozidla. Nabídka kol v originálních rozměrech se schválením ECE nepotřebuje prohlídku na STK ani zápis do technického průkazu.

Jsou vaše kola bezpečná?
Alcar neustále upozorňuje na problém nabídky nehomologovaných kol, která jsou sice laciná, ale nemají schválení k provozu na veřejných komunikacích. Jde o laciné náhražky, které můžou způsobit velké škody nejen na vozidle. K takovýmto litým kolům pak prodejci vystavují falzifikáty Typových listů. Na Alcar se pravidelně obrací technici ze stanic technické kontroly, úředníci z odboru dopravy i likvidátoři pojišťoven, kteří mají pochyby o pravosti Typového listu. Pojišťovny v případě nehody zkoumají všechny důvody, které by je zprošťovaly povinnosti vzniklé škody likvidovat a schválená kola včetně rozměru pneumatik jsou pak jednou z věcí, kterou zkoumají.

Novinka - kovaná kola
Značka AEZ vstupuje do prémiové třídy ultralehkých kovaných kol. Díky technologii kování, která dosahuje vyšší pevnosti při menší tloušťce materiálu, má kované kolo nižší hmotnost o 30 % v porovnání s litými koly. Zářivého vzhledu dosahuje použitím technologie keramického leštění. Kola AEZ Steam.forged obdržela schválení ECE, které značí, že certifikovaný díl odpovídá technické specifikaci dílu originálního, a není již třeba zápisu kol do TP vozidla. Kovaná kola jsou k dispozici exkluzivně pro modely Tesla S a Tesla X.

Jarní lité designy
AEZ Steam - vícepaprskový design je odvozený od kovaného kola a opatřen elegantním metalicky šedým lakem v kombinaci s leštěnou čelní plochou. K dispozici je i v jednobarevné variantě s moderním grafitovým lakem.
AEZ Crest - klasický design zkřížených paprsků je opatřen titanovým leskem. Ve středové části dominuje zapuštěný 5úhelník, díky kterému působí kolo sportovním dojmem. K dispozici je od 17 do 21" pro paletu různých značek.
DOTZ CP5 dark - otevřený, 5paprskový sportovní design v nové barevné kombinaci černého laku a leštěné čelní plochy v rozměrech od 16 do 20".
DEZENT TY - nadčasový 5parskový design v rozměrech od 15 do 18" se sníženou hmotností. Může být ve stříbrném lakování nebo grafitovém odstínu. Otevřený tvar paprsků zabraňuje nadměrnému usazování nečistot, navíc se snadno udržuje.
DEZENT Van - lité 5paprskové kolo s vysokou nosností (až 1350 kg) je určeno speciálně pro lehká užitková vozidla a dodávky. V klasickém stříbrném lakování s 5 i 6 děrovým uchycením je k dispozici v rozměru 6,5 x 16". Design může být proveden i v kombinací černého laku a leštěné čelní plochy (Van dark).
Pro jarní sezónu připravil Alcar vedle nových designů také speciální akční nabídku BLACK & SILVER s až 20% cenovým zvýhodněním.

/pk/

 
Publikováno: 30. 4. 2018 | Počet zobrazení: 1364 článek mě zaujal 344
Zaujal Vás tento článek?
Ano