asseco Aimtec murr

Závodní drak z VUT dostane nový kabát

Úspěšný brněnský tým TU Brno Racing, který je mezi první světovou desítkou ve své kategorii, brzy představí nový závodní model studentské formule Dragon 8.

 

Studenti na Fakultě strojního inženýrství VUT, kteří celý rok pracovali na vylepšení a návrhu nového modelu studentské formule, vytvořili zcela nový závodní monopost Dragon 8. Loňský model Dragon 7 totiž výrazně posunul dosavadní úspěchy týmu TU Brno Racing, když jako první česká formule zvítězil v mezinárodní soutěži Formula Student na evropském kontinentu.
V soutěži studentských formulí se spalovacím motorem, kde je evidováno víc jak 540 týmů z celého světa, se TU Brno Racing momentálně drží na 8. místě. Naváže i letos tým složený ze studentů hned několika fakult brněnského VUT na loňské úspěchy? A jaké novinky si konstruktéři připravili pro letošní rok?
To se zájemci dozví na slavnostním odhalení nového stroje Dragon 8, které proběhne večer v pátek 4. května v 18:00 v aule Q na Fakultě strojního inženýrství VUT v Brně. A ani starý drak, jeho úspěšný předchůdce, se rozhodně neztratí - i letos je v plánu charitativní dražba vybraných dílů staršího modelu, která např. loni přinesla 40 tisíc Kč pro Dětský domov Dagmar.

Foto: VUT

 
Publikováno: 30. 5. 2018 | Počet zobrazení: 1433 článek mě zaujal 344
Zaujal Vás tento článek?
Ano