asseco Aimtec murr

… a možná přijde i Jágr

V prvním květovém týdnu se do Brna sjede více než 50 nejúspěšnějších profesionálů z českého byznysu, aby se ve dnech 3.-5. května na již třetím ročníku konference Glorious podělili o své zkušenosti a inspirovali mladou generaci.

 

V minulosti se Glorious konference, zaměřená na studenty, setkala s obrovským úspěchem jak ze strany návštěvníků, tak i řečníků. Letos tato akce zcela mění svůj koncept. Už se nesoustředí pouze na studenty, ale hlavně na mladé a ambiciózní Čechy - je určena lidem, kteří si chtějí rozšířit obzory v oblasti byznysu, managementu a osobního rozvoje. „Konference nebude jen o přednáškách, ale také o seznamování se s novými lidmi, kteří se chtějí neustále posouvat dopředu. Známé osobnosti byznysu budou věnovat svůj čas všem a zodpoví zvídavé dotazy,“ popisuje vizi organizátor konference Ondřej Prášek. I když je mu „jen“ 27 let, má za sebou student strojírenství práci, za kterou by se nemusel stydět ani renomovaný profesionální manažer světového formátu. Vadilo mu, že Češi často více vyzdvihují úspěchy osobností ze zahraničí, zatímco jim unikají úspěchy českých osobností. Místo pokračování ve studiu se proto zaměřil na propojování vzdělávání a praxe.

Nesedí vám studium? Změňte to!
Původně studoval na VUT v Brně, následně se zaměřil na ekonomii, kde získal bakalářský titul, ale studium ho příliš neuspokojovalo. Podle jeho názoru školský systém preferuje tradiční konzervativní výuku založenou zejména na teorii, a nepředává studentům už v potřebné míře praktické užitečné poznatky z praxe. Neumožňuje tak získat takové vzdělaní, na kterém je možné skutečně stavět svou budoucnost. Což se projevuje v typickém zklamání dnešních mileniálů, tedy lidí ve věku kolem 30-35 let, kteří jsou právě nyní na startu své praktické životní dráhy.
Proto se rozhodl sám aktivně pro to něco udělat. V roce 2014 založil vzdělávací neziskovou organizaci Business Academy, jejíž hlavní vizí je propojovat vysokoškoláky s úspěšnými lidmi, kteří chtějí předávat své zkušenosti dál. Se svým týmem začal zvát na školu zajímavé lidi z praxe, kteří, jak říká Ondřej Prášek: „vědí, o čem mluví, a hlavně mají schopnost to předat dál.“
„Máme plno inspirativních a úspěšných rodáků, jen se o nich tolik nemluví,“ komentuje pohnutky, které ho inspirovaly k projektu konference Glorious. Tři desítky přednášek jejích dosavadních ročníků navštívily přes čtyři tisícovky lidí, a to nejen z řad studentů, ale i absolventů, mladých firemních profesionálů, podnikatelů i široké veřejnosti.

Uč se od těch nejlepších
Z původně studentské konference se tak stala velkolepě pojatá akce, které se letos zúčastní nejen výrazné osobnosti českého byznysu, jako zakladatel firmy Socialbakers Jan Řežáb, zakladatel úspěšné české firmy Jablotron Dalibor Dědek, ale i úspěšní Češi a Češky, kteří se dokázali prosadit v náročné mezinárodní konkurenci v globálních nadnárodních korporacích. Například Senta Čermáková (v minulosti jedna z nejvýše postavených manažerek HP), Jiří Devát (bývalý šéf českého zastoupení firem jako Microsoft či Cisco a jeden z top manažerů ČSA) či automobilový designér Tesly Otto Fabri nebo osobnosti z marketingové a mediální sféry a reklamního byznysu, jako marketingoví specialisté Josef Havelka či Martin Jaroš a spousta dalších. Možná přijede i Jaromír Jágr… Právě tito lidé vystoupí na konferenci Glorious a budou se snažit předat své životní i pracovní zkušenosti dalším, kteří by se třeba mohli jednou stát jejich pokračovateli.
Význam akce dokumentuje i skutečnost, že nad konferencí převzaly záštitu instituce jako MŠMT ČR, AMSP, CMA, RHK Brno či CAKO.
Zahřívacím kolem hlavního programu dvoudenní konference Glorious samotné, bude její předvečer - „Hvězdný večer na hvězdárně", v podobě konference New Age, stylově pojaté na brněnské hvězdárně. Zahájení bude patřit sérii krátkých inspirativních přednášek především mladých českých podnikatelů, kterým se podařilo úspěšně prosadit ve světě byznysu a dostat se až do firem, které „mění svět“, a následující networking. A právě tady budou mít účastníci v uvolněné přátelské atmosféře možnost získat informace i osobní poznatky a zkušenosti od lidí, s nimiž by se běžnou cestou zřejmě jen těžko setkali.
Hlavní program konference proběhne ve dnech 3. a 5. května v brněnském SONO Centru. V průběhu prvního dne budou v Technologickém parku připraveny tři desítky workshopů se zkušenými managery, lektory a podnikateli na témata: Leadership, Strategie, Osobní rozvoj a Management. A jak zdůrazňují organizátoři, důraz je kladen především na praktické věci, takže „žádná teorie, ale konkrétní techniky, postupy a případovky, na kterých si mohou účastníci sami vyzkoušet, jak danou problematiku řešit“ a získat tak nedocenitelné rady a tipy. Pomáhat a radit jim v tom budou zkušení matadoři od top managementu renomovaných firem přes šéfy startupů, kteří si prošli nelehkou cestou k úspěchu, lektory osobního rozvoje až třeba po mnohonásobného mistra ČR v karate.

Věděli jste, že interiér vozu Tesla Model S vytvořil Čech? Ano, špičkový designér Otto Fabri, který v americkém Silicon Valley navrhuje interiéry elektromobilů, je jedním z řečníků...

 
Publikováno: 30. 5. 2018 | Počet zobrazení: 1818 článek mě zaujal 345
Zaujal Vás tento článek?
Ano