asseco Aimtec murr

Vysokotlaké chlazení i pro soustružení závitů

Nástroje pro soustružení závitů vybavila nyní společnost Seco svou technologií vysokotlakého chlazení Jetstream Tooling. Výhody tohoto chlazení využívají držáky se čtyřhrannou stopkou pro vnější závitování, válcové držáky pro vnitřní závity a hlavice GL pro použití s antivibračními tyčemi Steadyline.

 
Použitá technologie chlazení nových držáků pro závitování zajišťuje, že koncentrovaný proud chladiva o tlaku až 150 barů s adaptérem a 210-275 barů s hadicovou spojkou je veden přímo do optimálního bodu v blízkosti řezné hrany. Tím je umožněn správný odvod třísky z místa řezu.
Při soustružení závitů v dílech z titanu či podobných materiálů dokáže Jetstream Tooling účinně dělit dlouhou a houževnatou třísku, čímž přispívá k delší životnost nástroje. Při soustružení závitů v oceli a nerezu zas umožňuje použití vyšší řezné rychlosti (o 30-60 %) bez snížení kvality povrchu závitu.
Výrobce má k dispozici 22 typů vnějších držáků, 28 vnitřních a pro systém antivibračních tyčí Steadyline 14 typů nástrojových hlavic GL pro soustružení závitů. Lůžka pro břitové destičky jsou o velikosti 16, 22 a 27.
Držáky se čtyřhrannou stopkou disponují funkcemi JETI a DuoJet. Technologie JETI přivádí chladivo přes držák bez nutnosti použití hadicové spojky, DuoJet zas dodává další jeden nebo dva proudy chladiva z druhého směru. Využívání těchto technologií umožňuje během soustružení závitů optimalizaci odvodu tepla, efektivní odstraňování třísek, lepší kvalitu povrchu závitu a delší životnost nástroje.
 
Publikováno: 30. 5. 2018 | Počet zobrazení: 1392 článek mě zaujal 332
Zaujal Vás tento článek?
Ano