asseco Aimtec murr

Nebezpečné látky ve firmě, jejich skladování a manipulace s nimi

Pokud přicházíte ve vaší společnosti denně do styku s nebezpečnými látkami, tak jistě víte, že jste dle platné legislativy povinni zabezpečit jejich skladování a další manipulaci tak, aby nedošlo k jejich úniku do podzemních a povrchových vod a neohrozily životní prostředí či zdraví vašich zaměstnanců.

 

Společnost DENIOS s.r.o. se této problematice věnuje v Česku již 20 let a na evropské úrovni od roku 1986. V jejím výrobním sortimentu naleznete široké spektrum výrobků, od samostatných záchytných van přes skladovací kontejnery a jejich příslušenství až po velké protipožární kontejnery s odolností až 120 minut. Samozřejmostí je také pestrá nabídka sorpčních prostředků v sypkém i textilním provedení. Výhodou výrobního závodu ve Strakonicích je především možnost výroby individuálních řešení „na míru“ – přesně dle potřeby zákazníka.

Záchytné vany
Mezi prostředky, které brání úniku nebezpečných látek, se řadí hlavně záchytné vany, schopné dle zákona o vodách č. 254/2001 Sb. zachytit v případě havárie objem největší skladované nádoby, či 10 % z celkového skladovaného množství. Používáním záchytných van chráníme náš nejdůležitější přírodní zdroj - vodu.
Provedení záchytných van je vždy dáno místem použití a druhem nebezpečné látky, kterou má vana zachytit. V případě, že se jedná například o bezpečné skladování olejů nebo laků, nabízí DENIOS rozsáhlou škálu záchytných van ze zinkované nebo lakované oceli, určených pro skladování až osmi 200litrových sudů. Všechny tyto záchytné vany jsou schváleny ke skladování vodu ohrožujících látek a jejich záchytný objem poskytuje požadovanou ochranu při úniku látek.
Ke skladování chemických látek, jako například louhů, jsou vhodné záchytné vany z vysoce odolného polyethylenu.
Samostatnou kapitolou jsou speciální záchytné vany z nerezové oceli, které jsou používány na některé vysoce koncentrované kyseliny a vysoce agresivní chemické látky. Tyto vany nacházejí uplatnění také v potravinářském průmyslu, společně s další nerezovou technologií.

Kontejnery na nebezpečné látky a hořlaviny
Stejně rozsáhlou nabídku může DENIOS poskytnout i v případě nutnosti skladování nebezpečných nebo hořlavých látek ve větším množství. Optimálním řešením pro uložení většího množství látek v sudech nebo IBC nádržích jsou systémové skladovací kontejnery, které nabízí kapacitu jednoho skladu až pro 24 IBC nádrží nebo 144 sudů.
Pokud však není k dispozici dostatečná odstupová vzdálenost od okolních objektů, musí být hořlavé látky uskladněny v kontejnerech s požární odolností. Za tímto účelem vyvinul DENIOS skladovací kontejner s požární odolností, která dosahuje až 120 minut při vnitřním i vnějším požárním zatížení. Samozřejmou součástí konstrukce je integrovaná záchytná vana příslušného objemu. Hlavní výhodou těchto systémů je možnost jejich umístění uvnitř budovy či na volném prostranství, a to právě bez potřeby dodržení jinak nutných odstupových vzdáleností. Protipožární kontejnery DENIOS disponují platnou Požární klasifikací pro ČR od Technického a zkušebního ústavu stavebního v Praze.

Pro další případné informace, objednání hlavního katalogu s kompletním sortimentem či sjednání schůzky s naším obchodním zástupcem se obracejte na naše specialisty prodeje na bezplatné telefonní lince 800 383 313 nebo navštivte naše webové stránky www.denios.cz

 
Publikováno: 30. 5. 2018 | Počet zobrazení: 2379 článek mě zaujal 348
Zaujal Vás tento článek?
Ano