asseco Aimtec murr

Nové stroje Mazak se systémem Siemens

Nejnovější stroje společnosti Yamazaki Mazak jsou alternativou CNC pro výrobce, kteří standardně používají řídicí systém Siemens. Jde o obráběcí centrum VTC-760C s novým řídicím systémem Siemens 828D a model VTC-800/20SR s řídicí jednotkou Sinumerik 840D sl.

 

Konstrukce modelu VTC-760C s vertikálním posuvným stojanem umožňuje optimální flexibilitu obrábění, včetně konfigurace s dvojitým nakládáním. Výrobce jej charakterizuje jako vysoce produktivní a stabilní stroj s vřetenem o rychlosti 12 000 ot./min. a rychlostí rychloposuvu 42 m/min v osách X, Y a Z. K jeho výhodám patří kompaktní půdorys spolu s dlouhým zdvihem osy X a velký pevný stůl o délce 2300 mm.
Díky novému systému řízení Siemens 828D představuje stroj vstup na komoditní trh, protože tento řídicí panel 828D je CNC střední úrovně pro soustružnické a frézovací stroje. Dotykový displej o úhlopříčce 15,6“ běží na rozhraní Sinumerik Operate 4.7 a obsahuje zabudovanou Qwerty klávesnici s přístupem na Ethernet.
Řízení využívá řadu inteligentních operací, např. ShopMill automaticky kompiluje programy kroků obrábění s cílem umožnit více upnutí při menším počtu výměny nástrojů. Řídicí jednotka je schopna poskytovat automatickou zpětnou vazbu ohledně celé řady diagnostik stroje, což může vést ke snížení prostojů a zlepšení efektivity výroby. Systém komunikuje ve více než 20 jazycích a jeho programování umožňuje odesílat sms zprávy operátorům např. jako upozornění na životnost nástroje, dostupnosti polotovarů či plánu nadcházející údržby.
Druhý model VTC-800/20SR je vybaven hlavním vřetenem s 18 000 ot./min a rychlostí rychloposuvu 50 m/min v osách X, Y a Z, a ve standardu obsahuje automatickou výměnu nástrojů s 30 nástroji. I když Mazak nabízí řídicí jednotku SIN 840D sl již několik let, nový stroj je jejím prvním obráběcím strojem, jenž nabízí nový styl řídicího panelu s 19" dotykovým displejem. Ten lze navíc kvůli lepší ergonomii obsluhy naklánět i otáčet. Stejně jako nový řídicí systém 828D i jednotka 840D sl běží na rozhraní Sinumerik Operate 4.7.
/ig/

 
Publikováno: 31. 5. 2018 | Počet zobrazení: 1523 článek mě zaujal 346
Zaujal Vás tento článek?
Ano