asseco Aimtec murr

Nový koncept SKF pro výkonnost rotačních zařízení

SKF Premium a SKF Rotation For Life jsou aktuálně nové programy umožňující výrobním firmám zavádět moderní, vyspělé a „smart“ technologie bez nutnosti vysokých počátečních investic. 

 
Program SKF Premium pomáhá zákazníkům používajícím ložiska SKF identifikovat skutečné požadavky na údržbu a provoz, a zajistit si tak možné úspory nákladů. Je to vlastně typ servisního kontraktu, který se zaměřuje na výkonnost konkrétních rotačních zařízení a doplňuje rámcový kontrakt nákupu produktů.
Ve finanční terminologii jde o jeden ze způsobů, jak využít operativní finanční prostředky (OpEx) na pořízení nových technologií a nemuset tak čerpat investiční prostředky (CapEx). Zákazníci SKF tedy už o nových technologiích prediktivní údržby nemusí jen snít a čekat na schválení investic, ale rovnou je zkoušet, ověřovat a zavádět. Úvodní nabídka poskytuje zákazníkům používajícím ložiska SKF jako bonus bezplatnou analýzu potřeb zákazníka (CNA) a velmi zvýhodněnou sadu SKF přístrojů a služeb pro zvýšení výkonnosti rotačních strojů, a to za předpokladu splnění určitých kvalifikačních kritérií. Do programu lze podle potřeby přidat za pevný měsíční poplatek další technologie a služby pro výkonnost rotačních strojů. Odpadá tak nutnost kapitálových investic.
Program SKF Rotation For Life zaručuje spolehlivost a dostupnost vybraných klíčových rotačních strojů a snižuje tak zákazníkům celkové náklady na jejich vlastnictví v průběhu sjednaného období smlouvy. Balíček služeb Rotation For Life je poskytován za pevný nebo flexibilní měsíční poplatek a zaměřuje se na smluvně stanovené výkonnostní cíle. Jeho součástí může být posouzení strategie náhradních dílů a zásob, posouzení vybraných klíčových rotačních strojů z hlediska spolehlivostního inženýrství a dodávka ložisek v dlouhodobém výhledu. SKF Rotation For Life zahrnuje široký rozsah možností nabízených společností SKF v jedinečném balíčku přizpůsobeném podle konkrétních potřeb zákazníka. K dodávce ložisek může být součástí správa mazání, těsnění, výrobky pro měření a diagnostiku stavu strojů, služby vzdálené diagnostiky, analýza kořenových příčin selhání, kontrola kvality, mechanické služby (montáž, demontáž a renovace ložisek), školení a další služby.
 
Publikováno: 31. 5. 2018 | Počet zobrazení: 1506 článek mě zaujal 351
Zaujal Vás tento článek?
Ano