asseco Aimtec murr

Autonomní skladování až do výšky 10 m

Portfolio robotických řešení Linde MH se rozšířilo o nový autonomní retrak R-MATIC. Zcela samostatně dokáže přepravovat a zakládat zboží na paletách o hmotnosti až 1,6 t do regálů vysokých až 10 metrů.

 
Nasazení zcela automatizovaných vozíků přináší vysokou spolehlivost, přesnost a bezpečnost. Kromě toho podporují automatizované procesy optimalizaci provozních procesů. V neposlední řadě stoupá efektivita, protože dříve potřebná obsluha může být ve skladu využita pro jinou práci.
Nový člen produktové řady „Linde robotics“ retrak R-MATIC může být využit pro nepřetržité zásobování výrobních stanovišť. Snímače vozíku zajišťují bezpečné ukládání a vychystávání palet, a to vždy ze správného místa. Snímač na nosiči vidlic zabraňuje možnému přečnívání břemene. Pro detekci správného místa k uložení nákladu jsou využívány 3D kamery, zboží je pak přesně ukládáno pomocí bočního posunu vidlic. Podle výrobce by se při dvou- nebo třísměnném provozu měly náklady na vozík vrátit do dvou let.
K orientaci na horizontální úrovni a optimalizaci trasy je využíván geo navigační systém založený na obrysech skladu. Vozík se orientuje pomocí navigačního laseru, který trvale snímá okolí pod úhlem 360°. Díky tomu se R-MATIC může pohybovat rychlostí až 2,5 m/s.
Automatizovaný retrak byl vyvinut pro přepravu a skladování ve všech oborech, ale ocení jej zejména výrobci s vysokou úrovní automatizace (např. automobilová výroba). Vozík může pracovat samostatně bez připojení k firemním IT systémům (příkazy jsou zadávány přímo přes dotykovou obrazovku vozíku nebo pomocí comboxu) nebo ve smíšeném provozu, kde vozíky komunikují s jinými strojí a zařízeními pomocí komunikačního rozhraní.
Při použití ve větších flotilách si řídicí systém R-MATICu může vyměňovat data s firemními systémy, jako jsou např. WMS (Warehouse Management System) nebo ERP (Enterprise Resource Planning). Výpočetní systém řídí příchozí objednávky, přiřazuje vozíkům optimalizované trasy, přijímá zpětnou vazbu od nich, řídí provoz a přebírá kontrolu nad flotilou.
/mp/
 
Publikováno: 31. 5. 2018 | Počet zobrazení: 1683 článek mě zaujal 340
Zaujal Vás tento článek?
Ano