asseco Aimtec murr

Turanza T005 už i na českém trhu

Největší výrobce pneumatik, společnost Bridgestone, nahradil dosavadní typ pneumatiky T001 EVO novým typem T005. Japonský producent Turanzu T005 vyvinul v Evropě, kde ji také vyrábí.

 

Její výjimečné postavení ve svém segmentu potvrzuje vynikající hodnocení na informačních štítcích EU. Podle nich poskytuje nová Turanza T005 nejlepší výkony při průjezdu zatáčkou a brzdění na mokru. Širokým sortimentem rozměrů pokrývá téměř kompletní poptávku po cestovních pneumatikách. Výrobci automobilů renomovaných značek si ji proto vybrali jako originální výbavu svých vozů. Pneumatika poskytuje řidičům maximální kontrolu nad vozem, zejména na mokru, a zároveň nízkým valivým odporem přispívá k maximální hospodárnosti provozu. Za vynikajícími provozními vlastnostmi nové pneumatiky stojí její vyspělá konstrukce. Výrobce optimalizoval konstrukci kostry a dezén opatřil vysokým počtem drážek, otevřeným ramenním žebrem a propojenými ramenními bloky, které optimalizují rozložení tlaku na vozovku. Husté lamelování v blocích a široké drážky v prostřední části běhounu zajišťují velmi účinné odvádění vody. Běhoun je navíc vyroben z nové směsi s vysokým obsahem siliky a patentovaným polymerem Bridgestone NanoPro-Tech.
O kvalitách nové pneumatiky jsem se přesvědčil za volantem rozličné škály vozů Mercedes a Volkswagen na polygonu v Hradci Králové. Při brzdění na mokré fólii, vyhýbacích manévrech a prudkém brzdění předčila mé očekávání. Opětovně jsem si připomněl pravdivost poučky, že za kvalitu pneumatik se vyplatí nešetřit. Předplatíme si tak vysoký jízdní komfort a bezpečí za volantem.
Letos vstupuje nová Turanza T005 na český trh ve 101 rozměrech pro kola s průměrem ráfku 15“ až 19“. Od příštího roku rozšíří Bridgestone nabídku na 149 rozměrů pro 14“ až 21“ kola, čímž téměř kompletně pokryje segment cestovních pneumatik pro osobní vozy a SUV.

/oš/

 
Publikováno: 31. 5. 2018 | Počet zobrazení: 2256 článek mě zaujal 399
Zaujal Vás tento článek?
Ano