asseco Aimtec murr

Vysoce výkonné Eagle F1 zkracují brzdnou dráhu SUV

Svůj nejnovější přírůstek pneumatik pro nejrozšířenější automobilový segment SUV uvedla společnost Goodyear. Jde o pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 3 SUV, které nabízejí účinnější brzdění a lepší ovladatelnost vozu za jakýchkoli podmínek na silnici.

 

Novinka disponuje technologií aktivního brzdění Active Braking Technology, díky které se při brzdění zvětšuje styčná plocha pneumatik s vozovkou. Tím vzniká větší přilnavost, což zkracuje brzdnou dráhu na suché i mokré vozovce. Druhou technologií je Grip Booster, která využívá adhezivnější směsi. Pneumatiky se tak více lepí k povrchu vozovky. Směs zvyšuje přilnavost a zlepšuje chování vozu při brzdění a jeho ovladatelnost.
Nový kord v jednotlivých vrstvách pneumatiky pomáhá zlepšovat ovladatelnost vozu při vyšších rychlostech, optimalizovat tuhost pneumatik v zatáčkách a snižovat opotřebení běhounu. Další snížení opotřebení běhounu přinesla optimalizace průřezu pneumatiky a dezénu. Všechna tato opatření doplňuje přidání vrstvy UHP Cool Cushion Layer, což zlepšilo ovladatelnost vozu při současném snížení valivého odporu. Pneumatiky tak přispívají k vyšší hospodárnosti jízdy.
Na potvrzení předností nových pneumatik si společnosti Goodyear objednala testy TÜV Süd, z kterých vyplynulo, že nové pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 3 SUV zkracují na suché i mokré vozovce brzdnou dráhu o 1,2 m.

 
Publikováno: 31. 5. 2018 | Počet zobrazení: 2218 článek mě zaujal 373
Zaujal Vás tento článek?
Ano