asseco Aimtec murr

V novém školicím centru předvedli nové modely Custom

Český Ford otevřel v pražských Letňanech nové školicí centrum, kde bude nově školit také prodejce a netechnický personál. Při té příležitosti byli novináři seznámeni s novými užitkovými modely Ford Transit Custom a Tourneo Custom. 

 

Protože prostory stávajícího technického školicího centra v Mělníku již přestaly stačit, musela společnost Ford Motor Company najít vhodnější řešení. Nové školicí centrum v Business Parku Letov v Letňanech disponuje plochou přes 572 m2 a odpovídá nejvyšším technickým nárokům. K dispozici jsou dvě učebny, velká dílna až pro šest vozů a skladové a kancelářské prostory. Zde Ford hodlá zkvalitněním výuky dosáhnout vyšší úrovně poprodejních služeb.

Transit Custom
Transit Custom přišel na trh v roce 2012 a zasloužil se o to, že se Ford v roce 2015 stal znovu nejprodávanější značkou užitkových vozů v Evropě.
Nový Transit Custom nabízí výraznější design, nový interiér a vyšší produktivitu. Lze jej identifikovat podle nového vzhledu předních partií, jimž dominuje výrazná maska se třemi vodorovnými lištami na rozdíl od nového modelu Tourneo Custom, který jich má pět. Vzhled předních partií má podobné základní rysy jako aktuální osobní vozy značky Ford, tj. vysoko položenou lichoběžníkovou masku a štíhlé světlomety plynule navazující na „svalnatou“ linii. Vyšší stupně výbavy mohou mít nová LED světla denního svícení a výkonné hlavní xenonové světlomety.
Interiér nabízí zdokonalený komfort, nový design sedadel s upravenými výplněmi a nové možnosti konektivity, jako je systém SYNC 3 nebo MyFord Dock. Chlubí se také nejlepší nabídkou odkládacích prostor ve své třídě, jen schránky v palubní desce mají souhrnný objem 25 l.
Novinku může pohánět jeden ze tří výkonových variant (77, 96 a 125 kW) moderního vznětového motoru 2,0 EcoBlue. Ve srovnání s dříve používanými jednotkami 2,2 l přináší o 20 % vyšší točivý moment v nízkých otáčkách a o 13 % menší spotřebu paliva. V nabídce je na výběr ze dvou výšek střechy, dvou délek rozvoru náprav, několika variant karoserie a celkové hmotnosti v rozsahu 2,6 až 3,4 t. Užitečné zatížení činí až 1450 kg.
K dispozici je i nová úspornější varianta Transit Custom ECOnetic s krátkým rozvorem a 77kW motorem se speciální kalibrací řídicí jednotky, regulací intenzity akcelerace a omezovačem rychlosti pevně nastaveným na 100 km/h.
Mezi nové technologie patří paleta pokročilých asistenčních funkcí, využívající řešení z osobních modelů značky. Nabízí třeba jako první užitkový automobil na trhu inteligentní omezovač rychlosti, který na základě údajů systému rozpoznávání dopravních značek samočinně upravuje rychlost jízdy. Nebo zdokonalený systém hlídání mrtvých úhlů s funkcí upozornění na přijíždějící vozidla při couvání z parkovacího místa do vozovky. Zajímavý je i vylepšený předkolizní asistent s detekcí chodců, které dokáže rozpoznat i v noci.
Zákazníci se budou moci rozhodnout i pro 6stupňovou samočinnou převodovku SelectShift nebo pro pneumatické odpružení zadní nápravy, které je v tomto segmentu naprosto unikátní a zajišťuje plynulou, stabilní jízdu bez ohledu na aktuální zatížení vozu.

Tourneo Custom
Druhou novinkou je velkoprostorový model Tourneo Custom až pro 9 osob. Lze jej identifikovat podle přídě s chromovanou maskou opatřenou pěti lamelami. Prostorná a luxusní kabina se vyznačuje výborným odhlučněním a unikátním řešením zadního prostoru. Jako jediný model ve své třídě nabízí ve druhé a třetí řadě šest samostatných sedadel, které lze přestavět do konferenčního formátu - proti sobě, což umožňuje také příjemnější nastupování. Sedadla lze sklápět, překlopit složená dopředu i zcela demontovat. Takže lze vnitřní prostor přizpůsobit aktuálním potřebám.
Stylový interiér spojuje komfort a kvalitu luxusního vozu s pohodlnými sedadly a velkou prostorností. Stejně jako u Transitu Custom má zcela přepracovanou palubní desku, kde jsou základem výrazné horizontální prvky, zdůrazňující šířku interiéru. Luxusní vzezření je podpořeno měkčenými povrchy v kombinaci s prvky vyvedenými v chromu nebo v lesklém černém laku. Cestující vzadu ocení účinnější klimatizaci, šest USB konektorů nebo audiosystém s 10 reproduktory.
Pro zákazníky s nejvyššími nároky na komfort má Ford připravenu sadu výbavy Titanium X s koženým čalouněním, systémem SYNC 3 včetně satelitní navigace, parkovací kamerou nebo světlomety.

/pk/

 
Publikováno: 31. 5. 2018 | Počet zobrazení: 2574 článek mě zaujal 412
Zaujal Vás tento článek?
Ano