asseco Aimtec murr

Korejští dravci na Moravě

Jarní maraton Zákaznických dnů zahrnoval i Open House společnosti Tecnotrade - třídenní akce probíhala od 18. do 20. dubna v sídle firmy v Kuřimi a návštěvníci si mohli kromě strojů samotných prohlédnout i servisní, skladové a administrativní zázemí.

 

Více než půl tisícovky hostů z řad odborné veřejnosti i studentů středních a vysokých škol, kteří letošní Open House navštívili, se mohlo seznámit s portfoliem nabídky jak společnosti Tecnocrade, zastupující na českém trhu korejského výrobce obráběcích strojů Doosan, tak více než tří desítek partnerských firem, především z řad dodavatelů nástrojů, softwaru pro strojírenský průmysl či průmyslových maziv. Mezi nimi figurovaly např. značky Iscar, Sandvik, Tungaloy, Kitagawa, t-support, TMC, Nikken, Röhm, Neskan, Walter, Dormer Pramet, Fanuc, Renishaw aj.

Z přehlídky rovnou k zákazníkům
Na výstavní ploše 2500 m² bylo k vidění široké portfolio CNC obráběcích strojů - vertikální soustruhy, vertikální centra i horizontální soustruhy - včetně ukázek obrábění a také robotizované pracoviště a kolaborativní robot Fanuc.
V hale se prezentovaly především obráběcí stroje Doosan řady Puma a Lynx (jména elegantních šelem pumy a rysa si korejský výrobce vybral pro zdůraznění dynamičnosti svých strojů), ale i těžké 15palcové CNC vertikální soustružnické centrum Puma V8300 s větším pracovním rozsahem a volitelným 12pozicovým ATC zásobníkem či vícevěžové horizontální soustružnické centrum TT1800SY s možností kompresně řídit různé procesy obrábění.
Soustružnické portfolio řady Puma doplňují kompaktní a vysoce přesné víceosé horizontální soustruhy řady Lynx, reprezentované např. typem Lynx 220LSY, včetně jeho varianty s rotačními nástroji, či výkonný soustruh Lynx 300. K vidění byla i přesná výkonná horizontální obráběcí centra Doosan řady HC/HM/HP a NHP/NHM.
O tom, že o stroje Doosan je mezi českými strojírenskými firmami zájem, svědčí i skutečnost, že z 26 celkově vystavovaných a předváděných strojů mělo již 23 svého zákazníka, jak potvrdila Lada Šanderová z marketingového oddělení společnosti.

Roboti i 3D tisk
Kromě obráběcích strojů Doosan se v rámci Open House představily i další zajímavé produkty z nabídky Technotrade, jako např. univerzální robotická buňka Robotec APC, vhodná i pro malé série, která je pozoruhodná kromě širokého spektra možného použití i svou mimořádnou flexibilitou - je rychle přenosná a přestavitelná k prakticky jakémukoliv stroji či přístroji - v tomto případě obsluhovala stroj Lynx 2100LM.
Oblast 3D tisku a aditivní výroby je další z významných aktivit, na které se Tecnotrade zaměřuje - dodává 3D tiskárny Stratasys a nově zastupuje také výrobce strojů Sintratec, který se specializuje na výrobu stolních SLS 3D tiskáren. Ukázky samozřejmě nechyběly ani na Open House
Mimo technické a technologické prezentace samozřejmě organizátoři mysleli i na relaxační část, takže pro návštěvníky byl v rámci programu připraven např. koncert, či ukázka bojových sportů - přesně v duchu asijského výrobce, kterého zastupují.

 
Publikováno: 28. 6. 2018 | Počet zobrazení: 1582 článek mě zaujal 356
Zaujal Vás tento článek?
Ano