asseco Aimtec murr

Emparro ACCUcontrol udržuje stroje při životě

U strojů a zařízení patří neplánovaný výpadek mezi jeden z nejnepříjemnějších problémů, který se pak projeví i na ekonomické stránce. Proto společnost Murrelektronik přichází s UPS modulem Emparro ACCUcontrol, který doplňuje výkonný napájecí systém Emparro, a udržuje stroje při životě při výpadku síťového napájení přepnutím na bateriový provoz zcela bez přerušení.

 

Na UPS modul se připojují externí olověné akumulátorové baterie s kapacitou až 40 Ah, což umožňuje dlouhé doby přemostění výpadku napájení. Podle potřeby lze použít variantu 20 nebo 40 A. Přitom investice do UPS modulu se často vrátí již při prvním zabránění výpadku. Montáž je jednoduchá a provádí se bez použití nářadí a např. varianta 20 A zabírá v rozvaděči na šířku pouhých 65 mm.

Informovat před selháním
Modul Emparro ACCUcontrol neustále monitoruje vnitřní odpor připojené baterie. Při překročení mezní hodnoty vydá zařízení přes sdělovací kontakt výstražný signál. Výměna baterií pak může být naplánována na další pravidelnou údržbu. Tato preventivní informace zabraňuje neplánovaným výpadkům a narychlo vynuceným zásahům servisního technika.
Baterie mají rády nízké teploty. Podávají tak větší výkon a mají delší životnost. Z tohoto důvodu probíhá nabíjení baterie s Emparro ACCUcontrol řízeně podle teploty. Konečné nabíjecí napětí se přizpůsobí okolní teplotě. Tím se i při vyšších okolních teplotách dosáhne maximální životnosti baterií.

Snadné připojení k průmyslovému PC

K průmyslovému PC lze Emparro ACCUcontrol připojit přes mini USB rozhraní. To znamená, že:
- při výpadku sítě bude PC řízeně vypnuto,
- napájecí napětí a stav nabití baterie lze sledovat v reálném čase,
- provozní stavy mohou být zdokumentovány v protokolu,
- provozní parametry lze snadno nastavit.

UPS modul nebo vyrovnávací modul na bázi kondenzátorů?
„UPS modul Emparro ACCUcontrol je správné řešení, pokud je třeba překlenout delší výpadek napájení, aniž by došlo k provozním výpadkům a odstávkám ve výrobě. Externě připojené olověné akumulátory umožňují doby překlenutí v rozsahu až několika hodin. Emparro Cap pracuje na bázi ultra-kondenzátorů, po celou dobu životnosti nevyžaduje údržbu a je tím správným řešením v případech, kdy je potřeba dostatek energie pro strukturované řádné vypnutí strojů a řídicích systémů,“ říká Manuel Senk, Business Development Manager ve společnosti Murrelektronik.

 
Publikováno: 28. 6. 2018 | Počet zobrazení: 1606 článek mě zaujal 359
Zaujal Vás tento článek?
Ano