asseco Aimtec murr

Robotické příslušenství - Dokonalost v kompetenci koncových efektorů

Bez vhodných modulů pro spojení robotických ramen a chapadel nemůže žádný robot plně využít svůj potenciál. Proto SCHUNK od roku 1983 rozšířil svá standardní a speciální chapadla o různé moduly, díky nimž je využití robotů efektivnější a produktivnější.

 

Jde o systémy pro výměnu nástrojů, rotační přívody, kompenzační jednotky, měřicí systémy a kolizní senzory. Obráběcí nástroje jsou konstrukčně a funkčně optimálně vzájemně sladěné a zajišťují bezpečné spojení vašich robotů a chapadel.
Produkty z oblasti robotického příslušenství poskytují celosvětově spolehlivá spojení. SCHUNK nabízí nejrozsáhlejší portfolio komponent pro robotické aplikace. Předpokladem pro tyto špičkové technologie „Made by SCHUNK“ je neustálá inovační síla.
Robotické příslušenství firmy SCHUNK zahrnuje rozsáhlý program modulů pro mechanické, senzorické a energetické spojení manipulačních zařízení a robotů. Rychlovýměnné systémy, rotační přívody, moduly proti kolizím a přetížení, silové senzory, stejně jako kompenzační jednotky a vkládací jednotky zajišťují optimální souhru mezi robotem a chapadlem.

Rychlejší systémová výměna
Použitím výměnného systému pro roboty SCHUNK na jejich koncových přírubách lze zvýšit flexibilitu, efektivitu, počet cyklů a procesní bezpečnost vaší firemní aplikace. Pomocí automatických a manuálních výměnných systémů je možné rychleji vyměňovat chapadla, nástroje a jiné efektory.
V oblasti automatizace nabízí SCHUNK nejširší portfolio komponent pro robotické aplikace s manipulací dílů od nejmenších velikostí až po těžké a objemné. Díky široké nabídce přídavných modulů a příslušenství pro výměnné systémy lze najít pro každou aplikaci vhodné řešení.

Automatizovaná precizní výměna nástroje
Při výměně chapadel, nástrojů a jiných efektorů může vhodné robotické příslušenství minimalizovat manuální činnosti nebo je dokonce zcela nahradit. Zatímco kvalifikovaná obsluha bude potřebovat pro ruční výměnu pneumatického efektoru deset až třicet minut, redukuje rychlovýměnný systém SCHUNK stejnou činnost na pár sekund, přičemž vlastní uzamčení a odemčení proběhne během několika milisekund.   

Náš příslib - váš přínos
• jednoduchá montáž většinou bez přídavné mezidesky díky ISO přírubě,
• technicky propracované uzamykací systémy,
• výměnné systémy pro každou aplikaci.

Perfektně integrované přívody médií
Rotační přívody SCHUNK jsou moderním standardem pro použití ve stacionární oblasti (řada DDF-SE) a při automatizování (řada DDF-2). Jsou perfektně navrženy pro síly a momenty nové generace robotů. Speciálně vyvinutá těsnění s dlouhou životností a hladkým chodem umožňují použití menších a úspornějších pohonů.

Kompetenční náskok
S ocelovou hřídelí je rotační přívod DDF-2 navržen cíleně pro vysoké síly a momenty vyskytující se u moderních robotů. Speciálně vyvinutá těsnění s dlouhou životností a hladkým chodem snižují počáteční krouticí moment.

Náš příslib - váš přínos
• nekonečná rotace pro úhly větší než 360°,   
• přívod médií k optimálnímu napájení efektorů,  
• ocelová hřídel pro přenos vysokých sil a momentů.

Vyrovnávání - moudřejší ustoupí
Spojování, montáž, vkládání, zakládání a vyjímání obrobků jsou v automatizaci každodenní výzvou. Aby nedošlo k poškození nástrojů nebo obrobků, zajišťují kompenzační jednotky SCHUNK s rotační a úhlovou kompenzací požadovanou flexibilitu mezi např. roboty a nástroji. Tímto lze zabránit poruchám výrobních systémů způsobeným tolerančními nepřesnostmi a zvýšit spolehlivost procesu.   

Pro vyšší procesní bezpečnost a ochranu výrobních prostředků
Kdo chce vyrovnávat odchylky polohy a tolerance robotů a obrobků, najde v portfoliu firmy SCHUNK nejrozsáhlejší program kompenzačních jednotek. S nimi mohou uživatelé zabránit poškození zařízení a zároveň slouží pro větší efektivitu a bezpečnost procesu.  

Náš příslib - váš přínos
• vyrovnání tolerance u polohových odchylek v osách  X,Y,Z,
• mechanicky ovládaný návrat do výchozí středové polohy,
• monitorování odchylky polohy a uzamčení pomocí snímačů.

Monitorování - systémy proti kolizi a přetížení
Kolizemi a přetížením na robotech mohou vznikat škody na nástroji, obrobku nebo výrobním zařízení. V automatizovaném manipulačním procesu jsou monitorovací moduly SCHUNK účinným nástrojem pro bezpečnou výrobu a zamezení nákladným výrobním prostojům.

Pružně a rychle s automatickým návratem do výchozí polohy
Kolizní senzor a ochrana proti přetížení v jednom - jednotka OPR - je koncipována speciálně pro použití na malých robotech. Díky minimálnímu reakčnímu času modul spolehlivě zabraňuje škodám způsobeným kolizí nebo přetížením. Automatický návrat do výchozí polohy zajišťuje po nouzovém vypnutí rychlé znovuuvedení robotu do provozu bez manuálního zásahu.

Náš příslib - váš přínos
• odpružení při kolizi a přetížení,  
• kompenzace tolerance u polohových odchylek v ose X,Y,Z,  
• automatické nebo manuální vynulování.
 
Měření - inteligentní a přesné zachycení sil a momentů
Pokud je potřebné změřit přesné hodnoty, směřuje trend k inteligentním silovým a momentovým senzorům, které napomáhají robotům k potřebnému jemnému citu. Vyskytující se procesní síly jsou senzorem přesně zaznamenány a přeneseny do řídicí jednotky. Tím umožňují velmi přesné přizpůsobení dráhy robotu. Výsledkem jsou konstantní síly a tím i konstantní výsledky výrobního procesu.  

Šestiosé měření sil a krouticích momentů integrované v jediném modulu
Šestiosý silový a momentový senzor FT firmy SCHUNK je opravdový univerzální talent. Se svým vysokorychlostním výstupem dat, čtyřmi možnými komunikačními protokoly, dálkovým monitorováním přes LAN, stejně jako konfigurací přes webové rozhraní je aktuálně nejvšestranněji využitelným silovým a momentovým senzorem pro průmyslovou automatizaci.

Náš příslib - váš přínos
• přesné měření ve všech šesti stupních volnosti,  
• snadné ovládání a minimální náklady na uvedení do provozu,  
• vysoké rozlišení naměřených hodnot a rychlý přenos dat pro kontrolu v téměř reálném čase.
 
Obrábění - tiché vřeteno pro dokonalé odjehlování  
Flexibilní odjehlovací vřetena SCHUNK jsou schopna téměř zcela nahradit manuální odstraňování otřepů v automatizované výrobě. Pro flexibilní a roboticky řízené odjehlování pracují vysokofrekvenční vřetena s velmi vysokými otáčkami, díky nimž jsou velmi tichá. Podle velikosti jsou vřetena flexibilní v axiálním a radiálním směru.   

Objevte technický náskok
V automatizovaném odjehlování přesvědčují odjehlovací vřetena SCHUNK nastavitelným kompenzačním zdvihem, u typu FDB radiálním a u typu FDB-AC axiálním. Obě zajišťují maximální flexibilitu jak při roboticky řízeném odjehlování, tak i jako stacionární jednotka.  

Náš příslib - váš přínos
• flexibilita při odjehlování a leštění umožňuje optimální výsledky,  
• jednoduché programování a uvedení do provozu,
• použitelné jako roboticky řízená nebo stacionární jednotka.

Příslušenství pro robotické příslušenství
S originálním příslušenstvím SCHUNK rozšiřujete rozmanitost a oblast využití našich standardních modulů pro vaši aplikaci. Originální příslušenství SCHUNK garantuje nejvyšší funkčnost, spolehlivost a absolutní přesnost. Vyzkoušejte nejvyšší kvalitu a nejdelší životnost.

Náš příslib - váš přínos
• originální příslušenství pro excelentní přesnost a funkci,  
• systémově kompatibilní pro všechny standardní produkty SCHUNK,
• snadná instalace do stávajících zařízení a systémů.

 
Publikováno: 28. 6. 2018 | Počet zobrazení: 1997 článek mě zaujal 330
Zaujal Vás tento článek?
Ano