asseco Aimtec murr

Bezpečné vedení kabelů v omezeném prostoru

Prostorově úsporné, stabilní a snadno sestavitelné - to jsou požadavky na  komponenty stroje. Týká se to nejen strojírenství ale např. i lékařských technologií. Tyto požadavky dokáže splnit nový miniaturní kompaktní energetický řetěz E2.10 s vnitřní výškou 10 mm a nejmenšími poloměry ohybu.

 
V uzavřeném prostoru ve strojích je velmi důležité bezpečné vedení energií při vysoce dynamickém pohybu kabelů. Nový miniaturní energetický řetěz řady E2.1 to dokáže zajistit, je velmi tichý a disponuje snadnou a hlavně rychlou instalací díky praktickému otevíracímu systému.
Vnitřní výška řetězu je pouhých 10 mm a vnější 15 mm. Jeho použití je ideální i pro nejmenší poloměry ohybu. Řetězové články se skládají pouze z bočních částí a příčky v jedné části a otevírací příčky ve druhé. Řetěz pak lze jednoduše otevřít pouze pomocí šroubováku.
Řada E2.1 má vzhledem ke své velikosti robustní systém dorazů, což poskytuje až o 25 % větší samonosnou délku a o 100 % zvyšuje možnost zatížení v podobě náplně. Zároveň je hmotnost o 10 % menší než u obdobných typů energetických řetězů. Díky programu různých vnitřních výšek jsou řetězy vhodný pro širokou škálu aplikací. Nyní přibyly tři nové velikosti s vnitřní výškou 26, 38 a 48 mm.
Vnitřní prostor řetězů poskytuje ve srovnání s předchozími sériemi až o 3 mm více vnitřní výšky při stejné vnější výšce. Pro tento typ energetických řetězů dodává igus také speciální dělicí příčky se zaoblenými hranami. Nové energetické řetězy E2.10 od firmy igus dodává na náš trh společnost Hennlich.
 
Publikováno: 28. 6. 2018 | Počet zobrazení: 1708 článek mě zaujal 340
Zaujal Vás tento článek?
Ano