asseco Aimtec murr

Šroubové vývěvy představují ekonomické řešení

Šroubové vývěvy řady GHS VSD+ od společnosti Atlas Copco představují ekonomické a spolehlivé řešení pro široký rozsah výrobních aplikací. Jsou ideálním řešením v případech, kdy je ve výrobní oblasti požadována samostatná vývěva, nebo je lze použít i běžným způsobem jako součást centrálních vakuových stanic.

 

Tyto šroubové vývěvy se vstřikem oleje chlazené vzduchem a pohonem s proměnnými otáčkami VSD+ nabízí vyšší dodávku vakua při nižší spotřebě energie a nižších úrovních hluku.
Řada vývěv GHS VSD+ přináší do průmyslového odvětví zcela zásadní inovaci. Šroubové vývěvy spotřebovávají přibližně o 50 % méně energie než vývěvy vybavené alternativními technologiemi. Patří mezi energeticky nejúčinnější vývěvy s olejovým těsnicím okruhem na současném trhu, a to zejména ve výkonovém rozsahu, kde již některé jiné technologie (např. lamelové vývěvy s těsnicím olejovým okruhem) začínají být mechanicky neúčinné a rovněž nehospodárné, pokud jde o návratnost vynaložených investic.

VSD (Variable Speed Drive)
Plynulá regulace výkonnosti a řízení nastavené hodnoty - tedy funkce, kterými nebývají vývěvy běžně vybaveny - umožňují dosahování významných úspor energie až 50 %. Funkce řízení nastavené hodnoty podtlaku umožňuje optimalizovat množství energie, která je spotřebována při udržování požadované úrovně procesního vakua a tím optimalizovat účinnost a celkový výkon vašeho procesu. Znamená to, že bude dodáván nejmenší možný průtok, který bude odpovídat požadované úrovni vakua nebo požadované rychlosti výrobního procesu.

Nízké náklady během cyklu provozní životnosti
Při nahrazování stávajících vývěv poskytuje řada GHS VSD+ velmi nízké náklady během cyklu provozní životnosti (včetně servisních činností a energie). Doba návratnosti bude v případě nahrazení stávajících lamelových vývěv s olejovým těsnicím okruhem nebo v suchém provedení kratší než dva roky, a to se berou v úvahu pouze samotné náklady na energii a údržbu.
Při vybavování nových provozů je možné počítat s náklady během cyklu provozní životnosti, které budou až o 50 % nižší než u lamelových vývěv využívajících jiné technologie.

Široký rozsah užití i pro náročné procesy
Řada GHS VSD+ je vhodná pro nejrůznější způsoby použití v rozmanitých průmyslových odvětvích jako zpracování plastů, výroby skla, plnění lahví, konzervování potravin, zpracování dřeva, výroby obalů, polygrafie a výroby papíru, vysoušení potrubí, balení masa a mnoha dalších. Díky svému rozsahu výkonnosti jsou tyto vývěvy ideální pro centrální systémy vakua nebo rozsáhlejší rozvody.

 
Publikováno: 2. 7. 2018 | Počet zobrazení: 1474 článek mě zaujal 360
Zaujal Vás tento článek?
Ano