asseco Aimtec murr

První podvodní vila na světě

K turistickým atrakcím na souostroví Maledivy přibude brzy další unikátní zařízení. Rezidence Conrad Maldives Rangali Island buduje první ubytovací zařízení svého druhu na světě - pod mořskou hladinou.

 
Bude se nazývat „Muraka", což znamená v místním jazyce „korál" a umožní ubytovat až devět hostů, jimž nabídne jedinečný výhled na Indický oceán doslova na každém kroku. Jak uvádí propagační materiál: Obyvatelé Muraky budou moci spát vedle zázraků barevného mořského života, který obývá moře všude kolem.
Rezidence je navržena jako dvouúrovňová s nadmořskou i „podmořskou“ výškou, tedy pod úrovní mořské hladiny. V hloubce 5 m pod vlnami se nachází ložnice, nabízející 180° panoramatický výhled na bohaté mořské prostředí Malediv. K tomu je obývací pokoj, koupelna a točité schodiště, které vede do pokoje v horním patře. Horní úroveň nabízí dvoulůžkovou ložnici, koupelnu, posilovnu, privátní bezpečné zóny, integrovaný obývací pokoj, kuchyni, bar a jídelní prostor, a také palubu, která je záměrně orientována směrem k západu slunce, kterým jsou tyto mořské turistické lokality proslulé. Na opačné straně vily se nacházejí relaxační paluby směřující naopak k východu slunce. V horní úrovni je i další ložnice s manželskou postelí a koupelna s vanou, která je - jak jinak - s výhledem k oceánu. Ceny za ubytování ještě nebyly zveřejněny, ale jak jízlivě poznamenává server Digital Trends, který přinesl informaci o této raritě, je vysoce pravděpodobné, že většina lidí bude k tomu, aby si mohla dovolit tento unikátní zážitek, potřebovat vyhrát v loterii.
 
Publikováno: 2. 7. 2018 | Počet zobrazení: 1545 článek mě zaujal 345
Zaujal Vás tento článek?
Ano