asseco murr

Z řady Cooper Roller Bearings se stávají dělená ložiska SKF Cooper

Cooper Roller Bearings je v současnosti zavedená značka společnosti SKF Group, a proto budou výrobky této řady od teď označovány jako „dělená ložiska SKF Cooper'.

 
Firmu Cooper Roller Bearings Co Ltd zakoupila v roce 2013 společnost SKF jako součást akvizice americké firmy Kaydon Corporation, která tehdy byla mateřskou společností Cooper Roller Bearings. Po následné konsolidaci v rámci společnosti SKF bylo rozhodnuto, že všechny řady ložisek Cooper Split Bearings budou do budoucna prodávány pod názvem SKF Cooper.
Výrobky SKF Cooper budou nadále doplňovat rostoucí nabídku kompletních řešení společnosti SKF pro námořní průmysl, podzemní a povrchovou těžbu, stavebnictví a energetiku. Kromě změny názvu značky dojde také k tomu, že distribuční kanály prodeje výrobků SKF Cooper (včetně odpovědí na dotazy zákazníků, dodávek výrobků a poprodejní podpory) budou spravovány globálně prostřednictvím místních obchodních zastoupení SKF.
Dělená ložiska s čárovým stykem SKF Cooper umožňují montáž, demontáž a kontrolu bez nutnosti rozebírání souvisejících dílů, což přináší úspory díky jednodušší údržbě a minimalizaci prostojů. Sortiment zahrnuje dělená válečková ložiska a dělená dvouřadá kuželíková ložiska, přičemž posledně jmenovaná mohou přenášet axiální zatížení v obou směrech. Oba typy jsou uloženy a utěsněny ve speciálních otočných kazetách, které jsou vhodné pro montáž do stojatých těles nebo do těles s vnější přírubou.
Kazety mají kulový vnější povrch, který lícuje s odpovídajícím povrchem montážní jednotky podobně jako u kulového čepu. V případě nesouososti hřídele se kazeta, těsnění a ložisko pohybují jako jeden celek a osa těsnění zůstává rovnoběžná s hřídelem. Toto uspořádání umožňuje dosáhnout mimořádně úzkých tolerancí mezi tělesem a hřídelem. Výsledkem je funkčnost těsnění, která je považována za jednu z nejlepších v segmentu ložisek s nízkým třením.
Značky Cooper a SKF mají kromě vzájemně se doplňujících řad výrobků a pověsti konstrukční výjimečnosti ještě něco společného - letopočet 1907, který byl přelomovým rokem v jejich historii. V roce 1907 si Thomas Cooper, zakladatel společnosti Cooper, nechal patentovat první dělené ložisko s valivými tělesy na světě. V témže roce pak Sven Wingquist vynalezl první naklápěcí ložiska a založil společnost Svenska Kullagerfabriken, která je v současné době známější pod názvem SKF.
 
Publikováno: 8. 8. 2018 | Počet zobrazení: 1584 článek mě zaujal 347
Zaujal Vás tento článek?
Ano