asseco murr

Zvýšená životnost kuličkových šroubů o 80 %

Při stejné velikosti kuličkového šroubu a matice, téměř dvojnásobná životnost: Bosch Rexroth opět zvýšil dynamickou únosnost u svých kuličkových šroubů díky optimalizaci procesu výroby.

 

Bosch Rexroth dosáhl u svých kuličkových šroubů až 80% nárůstu životnosti, díky nepřetržitému zlepšování výrobních procesů. Konstruktéři nyní mohou používat menší velikosti kuličkových šroubů, při zachování stejných únosností. Jako přední výrobce lineární techniky spoléhá Bosch Rexroth při výrobě kuličkových šroubů již několik desítek let na proces válcování za studena. Během této doby firma neustále získávala více výrobních zkušeností a zlepšovala své procesy. Současně vyvinula i nový způsob výroby matic. Tato zlepšení zvýšila dynamickou únosnost kuličkových šroubů v přesnostech tříd T3 a T5 o 20 %. Dynamická únosnost je rozhodujícím parametrem pro výběr velikostí a tím i životnosti kuličkových šroubů. Zlepšená dynamická únosnost zvyšuje životnost kuličkových šroubů Bosch Rexroth až o 80 %. Toto je ověřeno provozními zkouškami v různých aplikačních režimech. Zvýšená únosnost vede přímo ke zvýšení schopnosti přenášet vyšší výkony. To snižuje náklady na celý systém, včetně prostorových nároků či celkové hmotnosti stroje nebo zařízení.
Šrouby a matice vyrábí Bosch Rexroth centrálně ve své továrně v Německém Volkachu. Továrna dodává do regionálních skladů na všechny hlavní světové trhy. Bosch Rexroth tak nabízí trvale vysokou kvalitu s krátkou dodací lhůtou po celém světě. V zákaznických centrech v Evropě, Asii a Americe jsou šrouby řezané na délku a konce obrobeny dle specifických požadavků zákazníka. Následuje konečná montáž matice, případné vymezení axiální vůle či nastavení předpětí dle požadavku zákazníků.
Konfigurovatelné lineární pohybové systémy a komponenty lze v programu GOTO objednat on-line po zadání kontaktních údajů. V Evropě je např. firma schopna dodat kuličkový šroub v programu GOTO během 3-5 pracovních dnů a u skladových položek do 24 hodin.

Filip Kalaš

 
Publikováno: 8. 8. 2018 | Počet zobrazení: 1510 článek mě zaujal 320
Zaujal Vás tento článek?
Ano