asseco Aimtec murr

„WavyJoint” - Nová technologie aplikace CBN řezných materiálů na vyměnitelné destičky

Japonská společnost Tungaloy, jeden z nejvýznamnějších světových výrobců CBN řezných materiálů, uvádí na trh nový systém aplikace kubického nitridu boru (CBN) na vyměnitelné břitové destičky. Inovovaný tvar CBN pájeného břitu významně zvyšuje produktivitu při soustružení kalených materiálů.

 

Technologické trendy v automobilovém průmyslu, a nejen tam, přináší požadavky na vysoké přesnosti finálního výrobku, použití speciálních materiálů a v neposlední řadě i snižování nákladů. Výrobci jsou tak nuceni hledat stále nová a nákladově efektivnější řešení pro zvýšení produktivity obrábění. Aplikace CBN technologií ve výrobním procesu je tak efektivním řešením při obrábění kalených materiálů.
CBN břit pájený konvenční technologií ke karbidové destičce je při vysokých řezných parametrech náchylný k uvolnění. Zvláště při soustružení za sucha a větší hloubce řezu vzniká vysoká teplota a může dojít k destrukci nástroje. Kvůli tomuto obecně známému problému je proto nutné volit při použití konvenční CBN destičky více průchodů s malou hloubkou řezu.
Velkého zvýšení produktivity lze dosáhnout použitím nově vyvinuté CBN destičky s „WavyJoint" konstrukcí břitu. Prostřednictvím větší velikosti CBN břitu a speciálnímu tvaru spojení se základní destičkou došlo v místě spojení ke zvětšení styčné plochy a bylo dosaženo lepšího rozložení teplot na destičce. Toto řešení umožňuje výrazně zvýšit efektivitu obrábění kalených dílů zmenšením počtu průchodů při větší hloubce řezu a vyšším posuvu. Nové CBN destičky společnosti Tungaloy umožňují zvýšit hloubku řezu až na hodnotu ap = 0,8 mm. Díky snížení rizika uvolnění CBN břitu je tak možné tyto destičky aplikovat i při aplikaci přerušovaného řezu za sucha.

Více informací o novinkách v oblasti soustružení kalených materiálů Vám rádi poskytnou obchodní zástupci společnosti Tungaloy Czech nebo navštivte webové stránky www.tungaloy.cz.

 
Publikováno: 30. 8. 2018 | Počet zobrazení: 1476 článek mě zaujal 364
Zaujal Vás tento článek?
Ano