asseco Aimtec murr

MillLine: AH 8015 - Nový materiál destiček pro DoFeed nástroje

Společnost Tungaloy neustále pracuje na vylepšování a rozšiřování svého produktového portfolia. Došlo proto k rozšíření velmi úspěšné řady vysokoposuvových fréz DoFeed o nový materiál AH8015.

 
Řada vysokoposuvových nástrojů DoFeed s jemnozubou konstrukcí tělesa je určená pro široké spektrum aplikací (profilování, výroba forem a zápustek apod.) s požadavkem na efektivní odebrání velkého množství materiálu. Důmyslně propracovaná oboustranná geometrie břitové destičky přináší výhody ekonomické i výkonnostní, díky tomu si v posledních letech získala důvěru celé řady zákazníků. Nástroje DoFeed mají ucelený sortiment destiček a těles, jež se dají vhodně používat pro obrábění ocelí, korozivzdorné oceli, litiny, ale také žáruvzdorných superslitin. Na základě požadavků zákazníků byl nově vyvinut materiál AH8015, vhodný pro obrábění materiálů s tvrdostí více než HRc50.
Novinka AH8015 je karbidový materiál s PVD povlakem na bázi AlTiN. Vícevrstvá konfigurace povlaků s vysokým podílem hliníku zlepšuje odolnost proti vylamování břitu a tvorbě nárůstků. Základní substrát u něj tvoří extrémně tvrdé submikronové karbidy pro výrazně lepší odolnost proti opotřebení.
 
Publikováno: 30. 8. 2018 | Počet zobrazení: 1301 článek mě zaujal 334
Zaujal Vás tento článek?
Ano