asseco Aimtec murr

Centrum Umill se uplatní i v leteckém průmyslu

Italská firma Mecof, patřící do skupiny Emco, vyvíjí vertikální portálové frézky a horizontální obráběcí centra s posuvným stojanem už od roku 1947. Nynější novinku v podobě 5osého frézovacího centra Umill 1500 představila už na loňském veletrhu EMO v Hannoveru.

 

Tento nový přírůstek je určen pro kompletní obrábění složitých obrobků na jedno upnutí. Díky svým výkonovým parametrům najde uplatnění nejen v přesném strojírenství, ale i při výrobě forem a také v leteckém průmyslu.
Kompaktní 5osé obráběcí centrum s pojezdy (osa X / Y / Z) 1500 x 1500 x 1100 mm a s nově vyvinutou frézovací hlavou disponuje výkonem vysokorychlostního vřetene 45 kW, maximem točivého momentu 300 Nm a rychlostí 12 000 ot./min. Stroj dosahuje vysoké dynamiky a vynikající přesnosti díky kompaktním rozměrům a konstrukčním dílům z litiny s kuličkovými šrouby a lineárními válečkovými vedeními.  Vyniká také velmi dobrou stabilitou i tuhostí.
Jeho výhodou je frézovat obrobky na jedno upnutí, což přináší úsporu času při výrobě. Otočný upínací stůl s plným NC řízením umožňuje vypořádat se i se složitými obráběcími úlohami a může manipulovat s obrobky do hmotnosti 4,5 t. Automatický systém pro výměnu nástrojů má maximální kapacitu 203 pozic a na výběr jsou dva nejmodernější řídicí systémy: iTNC 640 HSCI firmy Heidenhain a Sinumerik 840D sl firmy Siemens. Oba disponují vestavěnými funkcemi Energy Saving pro energeticky úsporný provoz a Safety Integrated pro zajištění bezpečnosti.
Široké boční posuvné dveře umožňují optimální pohled a snadný přístup k pracovnímu prostoru. Díky mikrokameře na krytu frézovací hlavy je umožněno monitorovat probíhající děj v pracovním prostoru. Zákazník má díky modulární konstrukci na výběr z mnoha různých variant a konfigurací, např. výběr přívodu řezné kapaliny, vysokorychlostní vřeteno nebo nabídku měřicích zařízení, procesní řídicí systém či automatický podavač palet.

/ks/

 
Publikováno: 30. 8. 2018 | Počet zobrazení: 1381 článek mě zaujal 328
Zaujal Vás tento článek?
Ano