asseco Aimtec murr

Obráběcí dříč

Britský výrobce obráběcích strojů Victor rozšířil svou nabídku o nové CNC vertikální obráběcí centrum Vcenter-AX800. Tento extrémně dobře postavený stroj má být vhodný pro výrobce, kteří vyžadují kombinaci vysoké úrovně produktivity, flexibility a záruku výdrže.

 
Nový AX800 má posouvat flexibilitu zařízení této kategorie na novou úroveň - obsahuje otočnou hlavu B a osový otočný stůl C, čímž plně usnadňuje 5osé obrábění velkých dílů o Ø až 1 m. Jak uvádí výrobce, novinka má tuhost a přesnost zabudovanou do všech aspektů 5osé nabídky. Kromě integrovaného otočného stolu je stroj vybaven otočnou hlavou na posuvném sloupku pro provádění 5osého obrábění velkých dílů. S mechanismem Rollercam-drive pro obě rotační osy zajišťuje AX800 dostatečnou tuhost pro těžké obrábění o 4 + 1 osách s vysokou rotací ve srovnání s méně robustními konvenčními mechanizmy se šnekovými převodovkami. Tato kombinace zajišťuje maximální tuhost, která eliminuje vibrace při provádění obzvláště těžkých řezů u obtížně obrobitelných materiálů.
Robustní stroj má kuželové vřeteno BBT-40, které je zásobováno 40 nástroji z automatického měniče s dvojitým ramenem. Tato konfigurace zajišťuje rychlou a spolehlivou výměnu nástrojů a jako volitelné příslušenství je k dispozici také zásobník pro 60 nástrojů. Vřeteno disponuje rychlostí 15 000 ot./min a výkonem 22 kW.
Pro podporu těžkého obrábění má kuličkové šrouby s velkým průměrem spojené se servomotorem pro maximalizaci tuhosti a výkonu. Precizní mechanismus válečkových převodovek minimalizuje vůli a zaručuje vysokou přesnost v libovolném úhlu. Vcenter nabízí možnost dopravníku třísek, chlazení vřetena, lineární váhy, úhlové snímače, automatické měření délky nástroje a dílů. Možnost volby řídicích jednotek zahrnující systémy Fanuc 0i, 32i a 31i nebo řídicí jednotky Heidenhain TNC620 a 640.
 
Publikováno: 30. 8. 2018 | Počet zobrazení: 1429 článek mě zaujal 347
Zaujal Vás tento článek?
Ano