asseco Aimtec murr

Hybridní Hyundai se bude vyrábět v Česku

V Nošovicích spustili výrobu hybridního modelu Tucson s technologií MHEV 48 V. Společnost Hyundai tak začala vyrábět první hybridní vůz na území České republiky.

 
V případě nového Tucsona jde o první vůz značky Hyundai, který je vybaven systémem hybridního pohonu s 48V napětím v kombinaci s dvoulitrovým vznětovým motorem. Elektrická část systému zahrnuje lithium-iontové akumulátory 48 V/0,44 kWh, generátor s funkcemi spouštěče a elektromotor MHSG (Mild Hybrid Starter Generator), nízkonapěťový měnič stejnosměrného proudu a invertor.
Díky spolupráci elektromotoru a vznětového motoru významně klesá spotřeba paliva a emisí. Elektromotor podporuje při akceleraci svým 12kW výkonem spalovací motor a také jej podporuje dodatečným točivým momentem. Tím, že mu dokáže poskytovat mírnou akceleraci využíváním energie z akumulátorů, snižuje zatížení spalovacího motoru.
Systém bez zásahu obsluhy automaticky přepíná mezi spalovacím motorem a režimem rekuperace kinetické energie. Během brzdění, ať motorem, nebo brzdovou soustavou, jsou prostřednictvím rekuperací kinetické energie nabíjeny akumulátory.
Výsledkem má být snížení spotřeby paliva a emisí CO2 až o 7 %. Nová verze hybridního Tucsona MHEV 48 V bude v prodeji v průběhu letošního léta a splňuje přísnou emisní normu Euro 6d Temp.  
Hyundai plánuje do roku 2025 prodávat celkem 18 ekologicky šetrných vozů. Z toho 8 hybridních, čtyři plug-in hybridních, pět elektromobilů a jeden vodíkový elektromobil.
 
Publikováno: 1. 9. 2018 | Počet zobrazení: 1586 článek mě zaujal 384
Zaujal Vás tento článek?
Ano