asseco Aimtec murr

Banánový mobil

Finská Nokia v čase své vrcholné éry výrobce mobilních telefonů slavila v 90. letech úspěch s modelem připomínajícím svým zahnutým tvarem banán (podle kterého dostala Nokia 8110 svou přezdívku). Nyní se vrací na trh ve stylově žluté inovované 4G verzi čínského výrobce.

 
Ten dotáhl nápad k dokonalosti a dal „utrženému telefonnímu sluchátku“ podobu skutečného banánu. V tomto případě však nejde o mobil jako takový, ale skutečně jen „banánové“ bezdrátové sluchátko s mikrofonem, které se pomocí Bluetooth synchronizuje se smartphonem vybaveným systémem iOS nebo Android. Nicméně jeho majitel může přijímat hovory a volat prostřednictvím banánu. Může také využívat služby hlasových asistentů jako je Siri nebo Ok Google k volbě odchozích hovorů.
Nabíjení je realizováno pomocí Micro USB portu. Výrobce udává až 10hodinovou výdrž baterie pro hovory nebo 70 hodin v pohotovostním režimu. Rozhraní Bluetooth by mělo zajišťovat spolehlivou funkci až do 10metrové vzdálenosti. Banánový telefon je sice Made in China, ale jde o vysoce ekologickou záležitost: kryt je ze 100% recyklovaného plastu a část ze 40 USD z prodeje každého kusu jde na podporu týmu zachraňujícího horské gorily (fond Gearing Up for Gorillas). K banánofonu, který se dodává i do ČR, si lze za 10 dolarů pořídit i elegantní banánovou propisovačku - ta se ovšem do Česka objednat nedá.
 
Publikováno: 4. 9. 2018 | Počet zobrazení: 1898 článek mě zaujal 378
Zaujal Vás tento článek?
Ano