asseco Aimtec murr

Osobní kohoutek s pitnou vodou

Na cestách může nastat situace, že vyčerpáte svou zásobu tekutin, a i když se dostanete ke zdroji vody, není jisté, že je možné se jí bez obav napít, protože může být kontaminována.

 
Mít po ruce klasický filtr nebo čističku je ovšem trochu nepraktické a v případě konvenčních čistíren i prakticky nemožné, a ne vždy je možné vodu převařit nebo mít po ruce přípravky na její chemickou dekontaminaci. Proto může přijít vhod řešení švýcarské firmy Vestergaard Frandsen. Jde o přenosný systém LifeStraw vyvinutý původně pro rychlou pomoc v místech postižených přírodními katastrofami či s akutním nedostatkem pitné vody. Uplatnění však najde i při běžném cestování.
Je dodáván v několika verzích - nejmenší LifeStraw Go je jen základní filtr zabudovaný do sportovní lahve, výkonnější typ LifeStraw Steel je vyroben z nerezové oceli pro potravinářské účely a verze Family a Community už umožňují rozsáhlé čištění vody (pro expedice, kempování i skupinovou turistiku) s dalšími funkcemi, jako je např. odstraňování virů. Podle výrobce zařízení odstraní 99,9% vodních bakterií a vodních parazitů (redukuje i zákal nebo blátivost vody) a částice. Využívá dvoustupňový proces filtrace vody, kterou čistí na 0,2 mikronů. Při průměrné denní spotřebě 3-4 l vody vydrží ca 250-330 dnů.
 
Publikováno: 4. 9. 2018 | Počet zobrazení: 1793 článek mě zaujal 376
Zaujal Vás tento článek?
Ano