asseco Aimtec murr

Lipsko se připravuje na veletržní sezónu 2019

Již jen půl roku zbývá do doby, než se ve veletržním areálu v německém Lipsku otevřou brány jedné z významných akcí strojírenské, kovozpracující a subdodavatelské branže v Evropě – od 5. do 8. února 2019, tedy v termínu o měsíc dřívějším než obvykle, bude tamní výstaviště hostit mezinárodní veletrhy Intec a Z 2019.

 

Dvojice průmyslových veletrhů, které se konají s dvouletou periodicitou vždy v lichých letech, získala svým počtem vystavovatelů (1382 v roce 2017) silnou pozici mezi nejvýznamnějšími strojírenskými veletrhy v Evropě. Podle organizátorů vše nasvědčuje tomu, že i nadcházející ročník nebude výjimkou. Už nyní je registrovaný zvýšený zájem vystavovatelů o výstavní plochu. Jak potvrzuje Kersten Bunke, projektová manažerka veletrhů, jsou ohledně dalšího vývoje obou veletrhů velmi optimističtí: „Od partnerů i vystavovatelů jsme zaznamenali velmi pozitivní reakce."

Šance i pro menší české firmy
Mezinárodní veletrh obráběcích strojů a automatizace výroby Intec a mezinárodní subdodavatelský veletrh dílů, modulů a technologií Z 2019, což je v podstatě zkratkové označení německého pojmu Zuliefermesse, tedy veletrh subdodavatelů, patří mezi významné události veletržní sezóny příštího roku. Vzhledem k tomu, že jde o veletrhy určené pro výrobce a dodavatele  průmyslových firem v zemi, která je největším obchodním partnerem ČR, je jejich význam pro české firmy jako příležitost k zvýšení svých šancí u německých zákazníků a na získání nových kontraktů zřejmý.
Tyto specializované akce jsou svým zaměřením a oborovou skladbou vhodné nejenom pro velké koncerny a společnosti s celosvětovou působností, ale i pro menší a střední firmy. Například subkontraktační veletrh Z vnímá řada těchto firem jako osvědčenou platformu, kam se jezdí pro konkrétní zakázky. Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR proto na podporu českých výrobců zde pravidelně organizuje velice úspěšné oficiální expozice českých firem. Zejména pro malé a střední firmy je přitom zásadní nejen finanční aspekt, ale i blízkost Lipského veletržního areálu, vždyť např. z Prahy až na výstaviště je to zhruba 260 km. Účast na společném stánku je díky státní podpoře možná za velmi výhodných podmínek, což firmám usnadní a zatraktivní šanci prosadit se mimo domácí trh.

Přidaná hodnota: atraktivní doprovodný program
Kromě samotných expozic bude tradičním lákadlem i tematický doprovodný program. Prezentace vystavovatelů doplní odborný program, který nabídne ideální platformu pro transfer inovací a nejnovějších poznatků výzkumu do průmyslové praxe. Jedním z příkladů může být přehlídka „Aditivní + hybridní výroba - praktické aplikace nových výrobních technologií“, kde bude formou atraktivních exponátů představeno spojení aditivních výrobních postupů a nejnovějšího technologického vývoje v oblasti odlehčených konstrukcí. Součástí této přehlídky bude i expertní fórum, které během všech veletržních dní umožní náhled na aktuální stav vývoje techniky v dané oblasti.
Chytrá výroba, digitalizace a také nové koncepty mobility a jejich dopady na strojírenský a subdodavatelský průmysl, to jsou další témata, která budou v odborném programu veletrhů Intec a Z 2019 hrát důležitou roli. Podrobnější informace nejen o programu, ale i obsahovém zaměření veletrhů lze získat na stránkách: www.intec-lipsko.cz a www.z-lipsko.cz.

 
Publikováno: 29. 9. 2018 | Počet zobrazení: 1476 článek mě zaujal 327
Zaujal Vás tento článek?
Ano