asseco Aimtec murr

Lenovo rozhýbává Legionem svět hráčů

Poslední den v červenci předvedla společnost Lenovo na tiskové konferenci herní produkty, které byly již představeny na letošním veletrhu E3 v LA a které zásadně mění pohled na herní segment. Místo těžkých a velkých zařízení, přichází s lehkými, ale silnými notebooky a desktopovými počítači a také s novými herními monitory.

 

Podle posledního průzkumu Softwarové herní asociace se největší procento hráčů (64 %) nachází ve věku mezi18 a 35 lety. Proto Lenovo přichází s novinkami Legion, které odbourávají zažitou techniku v podobě extravagantně vyhlížejících a neskladných zařízení. Ale hezky popořadě...

Legion Y730 - je celohliníkový, téměř bezrámečkový herní notebook o šířce jen 20 mm a hmotnosti 2,2 kg s možností výběru 15" nebo 17"displeje. Rámeček monitoru je tenký pouze 6,7 mm a díky vyšší obnovovací frekvenci 144 Hz je o 20 % jasnější obraz s vyšším kontrastem. V porovnání s předchozí generaci se nezvedla jen obnovovací frekvence, ale i účinnost chlazení (o 16 %). Systém duálního chlazení eliminuje vibrace a snižuje hlučnost, ale také zvýšeným počtem lopatek ventilátorů umožňuje lepší proudění vzduchu.
Klávesnice disponuje nastavitelným podsvícením s bleskovou odezvou kláves (méně než 1 ms). Její chlazení (včetně základní desky) je zabezpečeno pomocí tepelného odvodu a vrstvou odpuzující vodu.
V zajímavém designu je předsazeno víko notebooku, jehož hliníkové panty zlepšují stabilitu displeje. Konektory I/O pro kabely jsou nyní jen v zadní části, navíc s osvětlenými ikonami pro snadnější zapojování v noci. Výdechy chlazení jsou efektně podsvíceny. Notebook disponuje nejnovější vysoce výkonnou grafikou NVIDIA GeForce GTX 10/11, zvukovým systémem Dolby Atmos, 8. generací procesorů Intel a FHD IPS panelem s vysokou frekvencí pro plynulost her ve vysokém rozlišení. Na náš trh by měl model Y730 dorazit začátkem října letošního roku.

Legion Y530 - menší notebook kombinuje přesnost s výkonem. Moderní design je podpořen duálním chlazením a také téměř bezrámečkovým displejem (ze tří stran je pouze 6,7 mm tenký). Šíře notebooku je 24 mm a hmotnost 2,3 kg. Stejně jako větší Y730 disponuje grafikou NVIDIA GeForce GTX 10 nebo 11, osmou generací procesoru Intel, zvukovým systémem Dolby Audio Premium, operační pamětí DDR4, duálním úložištěm, obnovovací frekvencí 144 Hz a 15,6" displejem s rozlišením FHD IPS. Klávesnice s bílým podsvícením obsahuje i numerický blok. Stisk klávesy je 1,7 mm, výška 4 mm a doba odezvy 1 ms. V porovnání s předchozí generací je o 17 % tenčí, o 28 % lehčí a 10 % tišší. Na našem trhu by měl být dostupný už od letošního srpna.

Legion T530 - výjimečně výkonný 28litrový desktopový počítač v provedení Tower disponuje nejmodernějšími herními procesory Intel Core i7-8700, dedikovanou grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 1060, operační pamětí 16 GB DDR4, úložištěm PCIe SSD, technologií Dolby Atmos a dvoukanálovým chlazením, které eliminuje horko uvnitř počítače, tlumí hluk ventilátorů a vylepšuje výkon. Má upravenou přední část, červené podsvícení a integrovaný držák pro snadnější přemístění. Dostupný by měl být také od srpna.

Legion C530 Cube - desktopový kompaktní počítač v provedení kostky a objemem 19 litrů nabízí srovnatelný herní výkon jako provedení Tower. Jeho tvar navíc umožňuje snadné přemísťování. Zaujme průhledným horním panelem s červeným podsvícením a stejně jako T530 disponuje herními procesory Intel Core i7-8700, grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 1060, operační pamětí až 16 GB DDR4, úložištěm PCIe SSD a systémem dvoukanálového chlazení proti přehřívání. V srpnu by už měl být v prodejní síti.  
K těmto novým zařízením byla představena i dvojice herních monitorů s nejnovějšími technologiemi pro ostrý a jasný obraz. Jde o monitory Legion Y25f a Legion Y27g. První z nich (Y25f), je 24,5" monitor s tenkým rámečkem a Full HD WLED obrazovkou a úhlem pohledu 170/160°. Technologie AMD FreeSync synchronizuje 144Hz obnovovací frekvenci monitoru s grafickou kartou, čímž eliminuje sekání obrazu a minimalizuje zpoždění.  
V případě druhého modelu (Y27g) jde o nejzahnutější herní monitor s 27" panoramatickým širokoúhlým obrazem nabízející vysoký kontrast. Zahnutý tvar spolu s technologií VA umožňují mimořádně široký pozorovací úhel 178°.

/pk/     

 
Publikováno: 1. 10. 2018 | Počet zobrazení: 1423 článek mě zaujal 318
Zaujal Vás tento článek?
Ano