asseco Aimtec murr

Čeští exportéři mohou využít státní podporu

Agentura CzechTrade prodloužila lhůty realizace tří projektů na podporu účasti českých firem na zahraničních výstavách a veletrzích. V rámci této státní podpory bude možné využívat nabídku zvýhodněných služeb až do roku 2020.

 

Hlavním cílem projektů NOVUMM, NOVUMM KET a DESIGN je usnadnit malým a středním podnikům vstup na zahraniční trhy prostřednictvím účasti na společných i individuálních expozicích na výstavách a veletrzích. Firmám je v rámci projektů spolufinancovaných EU poskytována i marketingová podpora. Díky projektu NOVUMM mohou čeští exportéři získat podporu na veletrzích v prioritních oborech českého průmyslu, s pomocí NOVUMM KET na výstavách v oblasti klíčových technologií a prostřednictvím projektu DESIGN na zahraničních akcích zaměřených na propagaci designu.
„Prezentace na veletrzích bývá pro české podniky klíčová zejména při vstupu na zahraniční trhy. Bohužel je ale finančně i časově náročná. Za pomoci našich projektů mohou firmy ušetřit čas i peníze a dosáhnout efektivní a úspěšné účasti na výstavě či veletrhu, která by pro ně mohla být jinak velmi komplikovaná,“ říká generální ředitel agentury pro podporu obchodu CzechTrade Radomil Doležal.
Prostřednictvím uvedených projektů je malým a středním firmám poskytována podpora formou zvýhodněných služeb, jako je např. zabezpečení a nákup výstavní plochy, pomoc s registrací či mediální poplatky. Maximální výše této podpory činí v případě projektu NOVUMM 80 000 Kč, u projektu NOVUMM KET až 90 000 Kč. Intenzita podpory účasti je v zemích EU 50 %. Na podporu na akcích konaných mimo EU je možné získat až 70 %.

Podrobnější informace o projektech včetně přihlášek a seznamů veletrhů lze nalézt na: https://www.czechtrade.cz/programy-eu/oppik.

 
Publikováno: 1. 10. 2018 | Počet zobrazení: 1486 článek mě zaujal 362
Zaujal Vás tento článek?
Ano